Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Přerovští strážníci truchlí kvůli náhlé smrti oblíbeného kolegy Zbyňka (†39): Zůstaly po něm dvě děti

Přerovští strážníci přišli o oblíbeného kolegu Zbyňka.
Přerovští strážníci přišli o oblíbeného kolegu Zbyňka.  (Autor: MP Přerov, Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
26. března 2022
15:20

Přerovské strážníky zasáhl náhlý odchod jejich kolegy Zbyňka Š., který před dvěma týdny zemřel. Byl oblíbeným kolegou a kamarádem a ikonou tamního fotbalového družstva. Devětatřicetiletý muž po sobě zanechal dva syny. Obec Prosenice založila na jejich podporu sbírku.

K tragédii došlo 12. března. Ten den se Zbyněk Š. (†39) účastnil výroční schůze. Chvíli na to ale zemřel, dotlouklo mu srdce. „Nejsmutnější den v mém životě, ztratil jsem nejlepšího přítele, obec pracovitého zastupitele a fotbal srdcaře a lídra,“ napsal na facebooku starosta Prosenic Luboš Zatloukal.

Zbyněk byl strážníkem u městské policie v Přerově. Zároveň byl ale také oblíbeným sportovcem prosenického fotbalového družstva. Sám starosta je z celé situace špatný. „I když jsem byl na místě tragické události, ani já nedokážu stále uvěřit, že už tu s námi Zbyňa nebude. V říjnu by oslavil teprve 40. narozeniny,“ dodává

Po strážníkovi zůstala rodina včetně dvou synů. Na jejich podporu se proto rozhodli založit sbírku, která jim těžké chvíle pomůže překonat. „Protože mnozí projevili upřímný zájem o pomoc a my věříme, že takových bude více, tak bychom chtěli informovat o veřejné sbírce, kterou vyhlásil starosta Prosenic pro rodinu po našem zesnulém kamarádovi a kolegovi,“ doplňují strážníci.

„Tímto bychom rádi vyjádřili nejhlubší soustrast jeho nejbližším (i když nejsme schopni vyjádřit podstatu toho, co opravdu cítíme). Víme, že musíme dál plnit své povinnosti ve vztahu k občanům a bezpečnosti města Přerova a budeme, nicméně všechny naše příznivce/fanoušky velmi prosíme o pochopení,“ přidává se ředitel přerovských strážníků Omar Teriaki.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání