Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opilý bývalý soudce Vladimír R. v Libouchci vyhrožoval sebevraždou a granátem! Policii se podařilo ho zpacifikovat

Aktualizováno -
6. května 2022
16:12
Autor: pma, miv - 
6. května 2022
13:19

Podle informací, které Blesku potvrdila Policie ČR, se v pátek před polednem v obci Libouchec na Ústecku schylovalo k tragédii. Třiasedmdesátiletý bývalý soudce Vladimír R. měl v jednom z panelových domů vyhrožovat sebevraždou a navíc byl ozbrojený granátem. Policie panelový dům a přilehlé okolí evakuovala a po krátké době se jí muže podařilo zpacifikovat a převézt do nemocnice.

V pátek krátce po jedenácté hodině dopolední vyjela Policie ČR do jednoho z panelových domů v obci Libouchec nedaleko Ústí nad Labem. Podle informací, které Blesku potvrdila policejní tisková mluvčí Veronika Hyšplerová, měl opilý třiasedmdesátiletý Vladimír R. vyhrožovat sebevraždou. 

„Krátce po jedenácté hodině dopolední jsme obdrželi informaci o starším muži, který v panelovém domě v Libouchci vyhrožuje sebevraždou. Z prvotních zpráv měl být ozbrojen,“ řekla Blesku Hyšplerová. To Blesku potvrdila i jedna ze sousedek, která byla spolu se svým mužem mezi evakuovanými. „Ještě se do domu nemůžeme vrátit, na zemi tam prý ještě leží granát,” řekla po zásahu sousedka.

Na místo policie okamžitě vyslala několik hlídek a evakuovala obyvatele panelového domu a přilehlé okolí. Následně byla také povolána zásahová jednotka s vyjednávačem. „Vyjednávání bylo úspěšné, policistům se muže podařilo v krátké době zajistit a převézt do nemocnice,“ doplnila mluvčí. Uvedla také, že muž byl pod vlivem alkoholu.

Podle informací, které se Blesku podařilo na místě zjistit, byl pachatel známou figurkou. „Je to bývalý soudce, ale už v důchodu. Celkem často pije a opilý byl i teď. Proč to ale chtěl udělat, to těžko říct. Hodně žárlil na svou mladší ženu,“ svěřila se Blesku jedna ze sousedek. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání