Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Chlapec (10) při lyžování na Zadově narazil do sloupu: Letěl pro něj vrtulník

Autor: jel - 
14. února 2022
11:50

Chlapec se zranil v neděli odpoledne při lyžování ve skiareálu Zadov v Jihočeském kraji. Horskou službu na zraněného upozornila obsluha areálu. Dítě musel do nemocnice transportovat vrtulník. 

Malý lyžař zřejmě narazil do dřevěného sloupku, na němž je umístěn fotopoint. Ležícího chlapce si všimla obsluha skiareálu v konečné stanici lanovky a upozornila horské záchranáře. „Podle všeho chlapec v jízdě zřejmě trefil dřevěný sloupek, na kterém je přístroj umístěn. Tomu nasvědčovalo i zranění, které utrpěl,“ popsal situaci Jan Ritter, zasahující člen Horské služby Šumava. 

Chlapeček podle prvotních příznaků utrpěl závažné poranění kyčelního kloubu nebo stehenní kosti. Do nemocnice chlapce transportoval vrtulník letecké záchranné služby. 

„Horští záchranáři zatím chlapce, který byl velmi statečný, ošetřili, nasadili mu vakuovou dlahu, umístili ho do vakuové matrace a transportovali do prostoru běžeckého stadionu ve skiareálu, kde přistál vrtulník,“ uvedla HZ na svých facebookových stránkách, kde o případu informovali.

Tam také poděkovali rodičům a dalším návštěvníkům areálu, kteří spolupracovali a řídili se pokyny záchranářů.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání