Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skialpinista prý bil strážce šumavského parku lyží do hlavy! Napadl on mě, tvrdí útočník

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook.com/Stredisko lavínovej prevencie)
Autor: rc - 
10. února 2022
19:18

Napomenutí skončilo brutálním útokem na Železnorudsku. Skialpinisté pod Malým Špičákem se dostali do konfliktu se dvěma strážci parku (45 a 57)! Jednoho z nich skialpinista údajně praštil lyží do hlavy a následně do něj kopal lyžařskými botami. Podle podezřelého muže je ale vše jinak!

„S takovým případem jsme se ještě nesetkali,“ uvedl mluvčí Národního parku Šumava Jan Dvořák. K napadení dvou strážců parku pod Malým Špičákem na Železnorudsku došlo poté, co upozornili dva skialpinisty, že se nachází mimo značené cesty.

Jeden ze skialpinistů měl strážce (57) udeřit dokonce lyží do hlavy! Tím však napadení neskončilo. Poté, co upadl na zem, kopal do něj údajně lyžařskými botami. Zraněn byl i druhý strážce (45).

Náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura uvedl, že oba strážci byli ošetřeni a následně převezeni do Klatovské nemocnice. Případem se zabývá policie. „Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Případ dále prověřujeme,“ komentovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

CNN Prima News údajného útočníka kontaktovala. Ten celou událost popsal jinak. „Napadli oni mě. Jsou agresivní, já tady žiju v klidu... Jdete a napadne vás šílenej agresivní strážce,“ tvrdil muž. Na poznámku, že byl mimo vyznačenou povolenou trasu, reagoval jen nesrozumitelně.

VIDEO: Incident mezi žákem a učitelem skončil napadením.

Video  Incident mezi žákem a učitelem skončil napadením  - Tik Tok
Video se připravuje ...

 

priserak77 ( 11. února 2022 14:30 )

Nic se mu nestane, dohodne se, zaplatí pokutu a ani jeho jméno se nedozvíme.
Na tyhle platí jenom kulka.

Uživatel_5375963 ( 9. února 2022 14:58 )

Šumava je krásná divoká a nespoutaná páni co tam hlídáte pořádek nedejte se a pořádný trest a pokutu až se po...e. Chlapci držte se a Šumavu nedejte. DIK.Milena

bre-burda ( 9. února 2022 14:37 )

Nejsem si jistý, ale nechodí strážci podobných parků v USA či Itálii ozbrojení? Ze zmíněného případu je patrno, jakou mají ti naši autoritu.

jonn ( 9. února 2022 14:29 )

Za brutální ůtok ,brutální trest .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání