Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sériový vrah 11 žen řádí třináct let a stále nebyl dopaden! 8 dalších osob se pohřešuje

Autor: rix - 
5. února 2022
15:27

Policisté v Novém Mexiku vyšetřují zvlášť komplikovaný a celých třináct let starý případ. V průběhu několika let bylo v oblasti nalezeno jedenáct zavražděných žen. Dalších osm se stále pohřešuje. Po pachateli ale jako by se slehla zem. Detektivové žádají o pomoc veřejnost a nabízí v přepočtu miliony korun za jakékoli informace, které by vedly k dopadení vraha.

Ve středu uplynulo smutné výročí nevyřešených mordů. Před třinácti lety detektivové nalezli první ostatky spojené s řáděním dosud neznámého šílence. U příležitosti smutného jubilea vystoupili kriminalisté na tiskové konferenci.

Jak potvrdili, vražd je mnoho a podezřelého stále nedopadli. O pomoc požádali veřejnost. „Jediný způsob, jak tento případ vyřešit, je pouze s pomocí naší komunity,“ řekl starosta Albuquerque Tim Keller ve středu ráno. Oběti policisté nacházeli postupně. Například v roce 2009 byla ve West Mesa nalezena stehenní kost. Policejní oddělení v Albuquerque poté našlo kosti jedenácti dívek a žen, které zmizely v letech 2003 až 2005. Strašlivé nálezy vyděsily celou oblast. 

Jak se podle dostupných informací zdá, zavražděné ženy měly být spojeny s drogami a prostitucí. Zemřelé ženy byly orgány činnými v trestním řízení identifikovány jako Monica Candelariaová, Victoria Chavezová, Virginia Clovenová, Syllannia Edwardsová, Cinnamon Elksová, Doreen Marquezová, Julie Nietová, Veronica Romerová, Evelyn Salazarová, Michelle Valdezová a Jamie Barelová.

Bohužel nejde o konečný výčet strašlivého řádění. Dalších osm žen se stále pohřešuje. I ty by podle informací kriminalistů měly být zapleteny do nelegální činnosti v souvislosti s opiáty a prostitucí. „Pozůstalí chtějí ten případ konečně uzavřít,“ uvedla městská radní Klarissa Peñaová. Opět zdůraznila, že policisté potřebují pomoc veřejnosti. Jak uvedl deník Metro,  za informace, které by dopomohly k dopadení pachatele, nabízejí policisté přes dva miliony korun. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání