Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladý Afghánec řádil v Karlových Varech: Pobodaná žena je ve stabilizovaném stavu a při vědomí, druhou znásilnil

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
2. ledna 2022
16:03
Autor: rix, rv - 
1. ledna 2022
17:19

Ke dvěma vážným trestným činům od jednoho pachatele mělo dojít krátce po půlnoci v Karlových Varech. Muž afghánské národnosti tam podle informací Blesku pobodal jednu ženu nožem, předtím měl ještě znásilnit osmnáctiletou dívku. Pobodaná žena skončila v nemocnici, v neděli už byla naštěstí ve stabilizovaném stavu a při vědomí.

Podle informací Blesku měl mladý cizinec pobodat náhodnou kolemjdoucí asi tři hodiny po půlnoci. Policisté ho během několika desítek minut dopadli. „V Karlových Varech došlo k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěla jedna osoba vážná zranění,“ potvrdil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Ten samý, prý značně opilý mladík, před tím ještě údajně stihl další dívku znásilnit.

Žena, kterou si útočník vybral jako svou oběť, byla pobodána na hrudníku a břiše. Poté musela být urychleně transportována do nemocnice v Karlových Varech. Policie na případu intenzivně pracuje. Stav pobodané ženy se podle mluvčí karlovarské nemocnice Markéty Singerové zlepšuje. „Zraněná žena je ve stabilizovaném stavu a při vědomí,“ uvedla pro Blesk.cz.

Jak uvedl server novinky.cz, podle informací deníku Právo je podezřelým mladý Afghánec, který přicestoval z Německa a oba děsivé útoky se měly odehrát poblíž karlovarského nádraží. „Bližší informace poskytneme hned, jak to bude možné,“ dodal mluvčí policistů. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání