Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Auto srazilo v Kroměříži dvě ženy: Jedna zemřela, druhá je zraněná

Aktualizováno -
31. prosince 2021
23:27
Autor: ČTK - 
31. prosince 2021
20:13

Osobní auto srazilo v pátek večer v Kroměříži dvě chodkyně. Jedna z žen střet nepřežila, druhou transportoval vrtulník s vážnými zraněními do Fakultní nemocnice v Brně. ČTK to řekli mluvčí krajské záchranné služby Jakub Omelka a mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Nehoda se stala po 18:00 nedaleko centra města. „Na ulici Velehradská došlo ke sražení dvou starších chodkyň osobním autem. Podle prvotních informací kolemjdoucí, kteří šli na ohňostroj na nedaleké náměstí, sražené ženy resuscitovali,“ uvedla Javoříková.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „Jedna žena na místě podlehla svým zraněním. Druhá byla s vážnými zraněními transportována letecky na urgentní příjem do brněnské nemocnice v Bohunicích,“ řekl Omelka. Ulice je kvůli vyšetřování příčin nehody uzavřená.

Podle dostupných údajů je chodkyně 26. letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho pátou na Kroměřížsku. Za loňský rok zemřelo na silnicích v kraji při nehodách 23 lidí, o rok dříve si havárie vyžádaly 19 lidských životů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání