Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tygr v zoo zaútočil na uklízeče (26): Policie zveřejnila děsivé video!

Autor: jel, ČTK - 
31. prosince 2021
10:23

V zoo v Naples v USA musel být tento týden zastřelen malajský tygr Eko. Zvíře napadlo uklízeče Rivera Rosenquistu, který strčil do jeho výběhu ruku. Zřejmě ho chtěl pohladit nebo nakrmit. Muž se však nestará o zvířata a něco takového neměl v žádném případě dělat. Floridští policisté nyní zveřejnili děsivé video ze zásahu.

K útoku došlo po uzavření zoologické zahrady. Ta ve svém prohlášení uvedla, že  Rosenquista pracoval pro firmu, kterou si zoo najímala. Jeho úkolem bylo uklízet toalety a obchod se suvenýry, nikoliv výběhy. V místě, kde došlo k napadení, tedy neměl co dělat. 

„Podle prvotních informací to vypadá, že se tygr zakousl do mužovi paže a vtáhl ji do výběhu, poté, co muž překročil jednu ze zábran před výběhem,“ uvedla podle The Sun zoo. Podle ní uklízeč chtěl divokou šelmu zřejmě buď pohladit nebo nakrmit.

Na mrazivém videu zveřejněném policií lze vidět, jak šelma drží mladíkovu zkrvavenou paži. Napadený křičí o pomoc. „Zemřu,“ volal v bolestech. Zasahující hlídka se nejprve pokusila zvíře zastrašit tím, že kopnula do plotu. To bohužel nepomohlo, Eko odmítal Rosenquistu pustit, policisté byli proto nuceni střílet.

Postřelený osmiletý tygr se poté stáhl do zadní části výběhu a krátce na to zemřel. Napadený byl převezen letecky do nemocnice a nyní je jeho stav stabilizovaný.

Eko v zoologické zahradě ve floridském městě Naples žil od počátku loňského roku poté, co tam byl převezen ze zoo v Seattlu. Floridská zoo tehdy tygra označila za „skvělého ambasadora svého druhu". Mezinárodního svaz pro ochranu přírody (IUCN) tygry malajské řadí ke kriticky ohroženým druhům. Ve volné přírodě jich podle Světového fondu na ochranu přírody (WWF) žije méně než 200.

Video  Policie zveřejnila děsivé video ze záchrany uklízeče napadeného tygrem.  - Collier County Sheriff's Office
Video se připravuje ...

naidka ( 31. prosince 2021 16:28 )

Lézt potmě k tygří kleci a strkat před mříže ruku může jen pakoslav neobyčejný. Kvůli němu zahynulo chráněné zvíře a taky kvůli cajtovi, který si už dlouho nezastřílel. Měli přizvat veterináře s uspávačkou, času měli dost - podle toho jak "rychle" ti amatéři spěchali na místo činu.

Mamba ( 31. prosince 2021 15:32 )

Chudák zvíře.Jestliže chlap nebyl ošetřovatel a měl jen uklízet hajzly a obchody,bohužel,ale je to jen jeho chyba,a za jeho chybu zaplatilo zvíře svým životem.

diskutujici ( 31. prosince 2021 15:20 )

Video 10:50 z to prvních 5 minut jedou v autě, pak šlapou pěšky.
Rovnou to přeskočte na 06:45, nechcete-li u toho ztratit mládí

rowatinex ( 31. prosince 2021 11:09 )

První co mně napadlo : idiot proč tam strkal ruku !!! Tygr má reakci co jde k němu přes plot je žrádlo , hotovo . Díky tomu co ho naučili ho i zabili . Zcela zbytečná smrt zvířete . Navíc ve tmě je tato reakce dle mne zesílená , a kdeže je obranný reflex zvířete , ten myslím zapracoval v první řadě, né že se chtěl nažrat chudák . Je to stejná reakce jak u člověka , ten střílí , mlátí , píchne nožem , zvíře má jen zuby chudák .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání