Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi, kteří se ze zahraničí už nevrátí: Kellner (†56) zemřel ve vrtulníku, Aničku (†25) zavraždili

  • Autor: VaB,red,ČTK - 
    31. 12. 2021
    05:00

    Toto jsou Češi, kteří se ze zahraničí do své domoviny už nevrátí. Zdravotní sestřička Petra S. (†32) byla nalezena mrtvá v jednom z parků v Londýně, Aničku (†25) chladnokrevně zavraždili v Kolumbii, nejbohatší muž Česka Petr Kellner (†56) našel smrt při pádu vrtulníku na Aljašce. V Chorvatsku zase při zřícení z hradeb zemřel jedenáctiletý chlapec. 

  • 1.Zdeňka (†28) našli u jezera

    Ročně v zahraničí zemře mnoho občanů České republiky. Mnohdy jde o turisty, jsou mezi nimi ale i lidé, kteří v jiných zemích bydleli. Hned na začátku roku 2021 rozesmutnila zpráva o úmrtí mladého Zdeňka (†28).

    Ten byl 2. února nalezen na Novém Zélandu mrtvý v obytném voze ve Wilson Bay, sedm kilometrů západně od Queenstownu. Ještě měsíc předtím po něm ale začala pátrat rodina, zejména na facebooku v různých skupinách.

    „Hledáme Zdeňka, viděl jsi ho? 31. prosince prý ve své dodávce cestoval z Cromwellu do Queenstownu/Wanaky a bylo to také naposledy, co o něm rodina a kolegové slyšeli,“ uvedla jeho kamarádka ve skupině na facebooku. Rodině se dlouhou dobu vůbec neozval.  

    Zdeněk zemřel na Novém Zélandu. Zdeněk zemřel na Novém Zélandu. | Facebook

  • 2.Pád vrtulníku s Petrem Kellnerem (†56)

    Do podvědomí téměř všech občanů Česka se dostala nehoda, při které zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner (†56). Ten v březnu letošního roku odletěl na Aljašku společně s dalším Čechem - snowboardistou Davidem Horváthem (48) a několika kamarády a známými. Společně se vydali na tzv. heliskiing.

    Vrtulník Eurocopter AS 350 je měl vynést na horu, kde chtěli vysadit a následně měli sjet na lyžích či snowboardu dolů. Jde o populární adrenalinový sport. Severně od ledovce Knik v pohoří Chugach, asi 80 kilometrů od města Anchorage, ale došlo k nehodě, při které se vrtulník zřítil.

    Ve stroji zemřel jak Petr Kellner, tak i čtyři další členové posádky. Přežil jen Horváth, který byl ve vrtulníku uvězněn a podařilo se ho zachránit. Kellner byl majoritním vlastníkem investiční skupiny PPF Group, která investuje do řady odvětví a působí na třech kontinentech. Podle výroční zprávy společnosti za rok 2019 Kellner ovládal 98,93 procenta PPF.

    Petr Kellner. Petr Kellner. | Profimedia

  • 3.Úmrtí řidiče (†56) v Maďarsku

    Ve Slovinsku začátkem května zemřel šestapadesátiletý český řidič dodávky, který se srazil s řidičem kamionu. K nehodě došlo za městem Celje ve směru na Maribor.

    Podle policie tragickou havárii s velkou pravděpodobností způsobila nepozornost. Český řidič podle všeho přehlédl, že před ním jedoucí 50letý řidič kamionu s přívěsem zpomalil kvůli dopravní zácpě na dálnici před ním. Rychle jedoucí dodávka pak do přívěsu prudce narazila.

  • 4.Češka (†59) spadla z výšky 40 metrů

    Tragicky skončil červencový výšlap devětapadesátileté Češky na ferratu u náhorní plošiny Postalm u obce Strobl ve spolkové zemi Salcbursko. Spadla ze čtyřicetimetrové výšky. Pád neměla šanci přežít.

    Zřítila se z téměř kolmé skalní stěny a záchranáři už mohli konstatovat jen smrt. Češka nastoupila na ferratu na Postalm společně s 63letým manželem a spřáteleným párem. Před nejobtížnějším místem, stěnou Gamsleckenwand, však zajištěnou cestu opustila. Kolem 13:00 se dobře vybavená alpinistka od zbylé trojice oddělila, aby ferratu obešla po turistické stezce, píše APA.

    Když se žena s mužem nesetkala na domluveném místě, začali ji hledat. Nakonec našli už jen bezvládně ležící tělo v korytě potoka Russbach. Mrtvou ženu musel vyzvednout a do údolí přepravit vrtulník.

  • 5.Chlapec (†11) spadl z hradeb

    V neděli 5. září došlo k obrovsky tragické nehodě, při které zemřel teprve jedenáctiletý český hoch. Událost se stala v oblíbené turistické chorvatské oblasti ostrova Krk ve stejnojmenném městě.

    Chlapec tehdy kolem sedmé hodiny večer spadl z městských hradeb, dopadl na skalnatý útes a utrpěl vážná zranění. K neštěstí samozřejmě ihned spěchali záchranáři, bezprostřední zásah ovšem komplikoval fakt, že dítě spadlo na obtížně dostupné místo. Když ho zdravotníci konečně dostali do péče, převezli ho v bezvědomí do nemocnice v Rijece. Jak ale sdělila mluvčí policie Svemirka Miočičová, v noci dítě těžkým zraněním podlehlo.

    Podle tamních médií, která se odvolávala na policii, mělo jít o chlapce z České republiky. „Můžeme potvrdit, že jsme byli chorvatskými úřady informováni o nehodě českého občana,“ sdělil Blesku Jakub Kopecký z Odboru komunikace ministerstva. Na zastupitelský úřad se později obrátila i samotná rodina, která požádala ambasádu o pomoc s repatriací těla.

  • 6.Jiří (†30) zemřel v Dominikánské republice

    17. listopadu zemřel v Santo Domingu v Dominikánské republice po pádu z okna ve 13. patře Jiří K. (†30). Podle tamní policie byl nalezen mrtvý brzy ráno náhodným svědkem na ulici. Po pádu ale utrpěl velmi vážná mnohačetná poranění, kterým na místě nakonec podlehl.

    Podle strážců zákona z vyšetřování vyplývá, že muž zřejmě spáchal sebevraždu. Prý trpěl depresemi kvůli rodinným problémům. Podle tisku neměl boty a oblečen byl v oděvu na cvičení.

  • 7.Vražda Češky Anny T. (†25)

    Lidmi otřásla také smutná zpráva, která přišla v září z Kolumbie. V regionu Antioquia byla zastřelena pětadvacetiletá Češka Anna T., kterou někdo zabil v noci na cestě do hotelu.

    Společně s ní měl být napaden i její přítel britské národnosti. Ten ale skončil bez zranění. Ještě před otřesnou událostí se s ním Anna údajně pohádala na nedaleké farmě. Cestou zpět byla ale několika ranami ze zbraně zabita.

    Zavražděná Češka byla podle médií v Kolumbii na dovolené, v době smrti tam prý pobývala už dva týdny. Britovi, který ji na cestě doprovázel, se nic nestalo a muž spolupracuje s vyšetřovateli. Policie zatím neoznámila, co by mohlo být motivem vraždy. Anna se mohla stát podle jedné z vyšetřovacích teorií obětí přepadení.

    Podle kamarádky, která promluvila pro CNN Prima News, byla hodná a milá, do Kolumbie odletěla kvůli dobrovolnictví. „Píše se tady, že si spolu v Medellínu chtěli otevřít restauraci a koupili nemovitost za nějakých 690 tisíc kolumbijských pesos,“ uvedla pro televizi Nova Kateřina B., která bydlí v Kolumbii. Anna měla vystudovat medicínu na Karlově univerzitě.

    Češku Annu T. zavraždili v Kolumbii Češku Annu T. zavraždili v Kolumbii | Facebook

  • 8.Smrti sestřičky Petry (†32) v Londýně

    Petra byla od 3. prosince pohřešovaná britskou policií, pět dní před tím odešla z práce, vybrala v bankomatu peníze a slehla se po ni zem. Nikdo jí neviděl, policie i rodina se začala obávat, co se mohlo stát. Do vazby byl vzat i neznámý muž, později byl ale propuštěn.

    Mezitím se rozjelo velké pátrání, policie prosila o pomoc veřejnost, zapojila se i jedna z tamních političek, která pomáhala vylepovat plakáty s její fotkou a prosbou. 12. prosince ale přišla smutná zpráva, Češka byla v jednom z tamních parků nalezena mrtvá.

    Kriminalisté však smrt Petry nepovažují za podezřelou. „Její smrt je považována za nevyjasněnou, ale prvotní zjištění naznačují, že okolnosti nejsou podezřelé,“ uvedl podle Mirroru Scotland Yard. Petra údajně neměla na těle stopy násilí.

     

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání