Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po smrti Petry S. (†32) má veřejnost otázky: Proč v Británii umírá tolik žen?! Série 81 zavražděných děsí

  • Autor: rc,ČTK - 
    19. 12. 2021
    05:00

    Náhlá smrt Petry S. (†32) vyvolala velký ohlas nejen v Česku, ale i Londýně, kde mladá sestřička zemřela. Zdravotnice, která pracovala dlouhodobě v britské metropoli, byla nezvěstná dlouhé dva týdny. Pátrání dopadlo tím nejhorším možným způsobem. Její bezvládné tělo bylo nalezeno v parku. Policie uvedla, že Petra nezemřela násilnou smrtí. Nicméně s vyšetřováním policie nejsou spokojeny zejména ženy z Londýna. Chystají pietu, která je brána i jako protest proti strážcům zákona. Řada žen se podle svých slov bojí chodit po londýnských ulicích v noci, necítí se bezpečně. Rozhodně ovšem nejde jen o problém Londýna. V říjnu média informovala o šokující statistice, podle které v Británii během 28 týdnů zemřelo 81 žen rukou mužů!

  • 1.14 dní nezvěstná Petra

    Petru S. kolegové nahlásili jako pohřešovanou 28. listopadu, kdy byla viděna, jak nastupuje do autobusu u nemocnice Evelina London Children´s Hospital, ve které pracovala. Následně jakoby se po ní slehla zem. Pátrání po zdravotní sestřičce, která v Londýně žila dlouhodobě, trvalo čtrnáct dní. Její tělo našly 12. prosince děti v parku Brunswick v jihovýchodním Londýně. Policie již v počátcích vyšetřování uvedla, že její smrt nevyšetřuje jako podezřelou.

    V pátek 17. prosince policisté zveřejnili, že pitva neprokázala cizí zavinění smrti. Hlavně ženy z Londýna nicméně nejsou s prací policistů spokojené a v neděli 19. prosince u parku, kde bylo nalezeno Petřino tělo, proběhne pietní akce, která je rovněž brána jako protest. Organizátoři vyzývají, aby všichni přišli zapálit svíčku, a po policii chtějí, aby řádně případ Petry vyšetřila. Petra není jediná, která uprostřed noci nedorazila bezpečně domů. Obyvatelé Londýna mají v živé paměti několik případů vražd mladých žen na území Londýna.

    „Když budou ženy v bezpečí? Šokující zpráva, že smrt Petry S. není vyšetřována jako podezřelá,“ napsala na twitteru Amelia a přiložila obrázek, v němž je fotografie Petry, Sarah Everardové a Sabiny Nessové s nápisem: „Jen šly domů…“ Její komentář však na sociální síti není jediný. „Jako mladá žena, která žije v Londýně, jen říkám, kdyby smrt Petry S. nebyla podezřelá, proč by ji děti našly v křoví parku? Požadujeme od policie ujištění, že jsme v bezpečí, protože to vypadá, že nejsme,“ napsala Fiona.

    Češka Petra S.

     

  • 2.Vražda spáchaná policistou

    Vracela se domů od své kamarádky ve čtvrti Clapham na jihu Londýna. Nebylo ještě tak pozdě. Hodinky ukazovaly půl desáté večer 3. března, když byla Sarah Everardová unesena. Ještě předtím ji viděli kolemjdoucí. Unesl ji policista Wayne Couzens, který pracoval jako hlídač ambasády. Podle informací BBC byl únos pečlivě naplánován. Měsíce předtím, než Sarah unesl, jezdil do Londýna a plánoval, jak svůj čin provede.

    Pak si najal auto a vyjel „lovit“ svou oběť, která byla čistě náhodná. Couzens ženu spoutal a následně ji znásilnil a uškrtil. Pak její tělo odhodil v lese. Místo činu údajně navštívil ještě dvakrát a když se pátrání po ní stupňovalo, její tělo spálil. Týden po zmizení se její ostatky podařilo najít v lesním potoce. Couzens dostal doživotní trest. Vražda Sarah šokovala britskou společnost a vyvolala otázky ohledně bezpečnosti žen a role policie.

    Kvůli podezření z únosu a vraždy londýnská policie ve středu informovala o zatčení jednoho ze svých příslušníků.

  • 3.Zahrabaná v listí

    V podobném duchu jako vražda Everardové se nesla i vražda učitelky základní školy Sabiny Nessové. Osmadvacetiletá učitelka vyšla z domu 17. září, aby se sešla s přáteli v baru v Kidbrooke Village v Londýně. Cesta měla trvat pouhých pět minut. Do baru nikdy nedošla. Její přátelé se obávali, co se jí mohlo stát, a tak kontaktovali policii. O den později její tělo našel v Cator Parku v Greenwichu v Londýně pejskař. Leželo pod haldou listí. Z její vraždy byl obviněn Koci Selamaj (36), původem z Albánie.

    Podle BBC ji napadl a když byla v bezvědomí, odnesl ji pryč. Selamaj před soudem uvedl, že sice je zodpovědný za smrt Nessové, ale odmítá vinu z vraždy. Smrt Nessové plnila titulní stránky deníků. Ženy opět začaly mluvit o tom, jestli je bezpečné, aby se pohybovaly v ulicích samy večer. Konaly se pietní akce a jedné z nich se zúčastnila i vévodkyně z Cambridge.

    Krásnou učitelku Sabinu nessovou našli zavražděnou.

  • 4.Známý násilník

    Vraždy mladých žen nejsou v Londýně rozhodně trendem poslední doby, jde o dlouhodobý problém, jak dokládá případ z roku 2005. Pár kroků od svého domu tehdy zemřela Sally Anne (†18). Začínající modelka byla napadena v Croydonu v jižním Londýně. Znásilnil ji a několikrát ji bodl Mark Dixie. Šéfkuchař byl odsouzen na doživotí a podle Daily Mirror měl již dřív opletačky se zákonem.

    „Nyní víme, že byl v Austrálii zatčen nejméně třikrát, ale byl deportován. Nedělali svou práci správně, a to je důvod, proč je moje dcera mrtvá. Měl být vrácen s policejním doprovodem a dokumentací,“ uvedla o policejní práci matka Sally Linda. „Prostě ho strčili do letadla a řekli na shledanou. Byl známým sexuálním útočníkem, když byl deportován z Austrálie, ale nebyl v žádném registru,“ dodala.

    Sally Anne Bowmanovou (†18) zavraždil šéfkuchař v roce 2005 pár minut od jejího domu.

  • 5.81 žen za 28 týdnů

    Britský deník The Guardian se zaměřil na vraždy žen od smrti Sarah Everardové a ve svém pátrání zjistil, že od té doby rukou mužů zemřelo nejméně 81 britských žen. Jednaosmdesát úmrtí se podle něj stalo během pouhých 28 týdnů.

    Smrt Sarah Everardové Velkou Británii velmi zasáhla.

    VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

    Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
    Video se připravuje ...

new era ( 20. prosince 2021 02:05 )

Bohuzel nemohu souhlasit. Zila jsem mnoho let v UK, ted jiz radu let v Nemecku. Videla jsem migranty vsech moznych narodnosti, barev, nabozenstvi, vzdelani. Nejsem rasista, nikdy jsem nebyla, ani v Cesku ani jinde. Ale musim konstatovat, ze na nase c*go+e nikdo nema.

dynaty ( 19. prosince 2021 23:58 )

new era - naši Romové jsou slabý odvar oproti imigrantům

new era ( 19. prosince 2021 21:01 )

😂🤣😂🤣😂🤣🤣👍 dobry vtip, smutna pravda 💔 vsak to zname z Ceska taky: zenska ma vedet, kam by po setmeni nemela, a kam ani ve dne.

new era ( 19. prosince 2021 20:58 )

Musim souhlasit s tim, ze vyse zmineni i dalsi migranti v Anglii (a v Nemecku) aplikuji stejne praktiky jako ti nasi slavni tzv. Romove. A dokud jim to bude socialni system umoznovat, tak to tak zustane a my vsichni ostatni jim to budeme neustale zacvakavavat 🤮🤮

new era ( 19. prosince 2021 20:54 )

.......prispevek napsany nekym, kdo ani neumi poradne cesky 🤦 tak to sedi.
Ne rasisti, realisti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání