Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženě v Chvojenci tygr ukousl ruku až po loket: Šokující závěr vyšetřování!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: jel - 
27. ledna 2021
15:50

Neobvyklý případ z Pardubicka se odehrál 14. prosince minulého roku. Žena nedbala varování chovatele a strčila ruku do tygří klece se záměrem šelmu pohladit. Ta jí však končetinu ukousla až po loket. Policie v případu nikoho neobvinila a odložila jej.

Policie po útoku prověřovala, zda chovatel neporušil předpisy, a nebyl tedy spáchán trestný čin. Žádné pochybení podle mluvčí policie Dity Holečkové neshledala, a tak nebyl nikdo obviněn. „Případ byl odložen usnesením, ve věci nešlo o podezření z trestného činu,“ řekla pro server Novinky.cz.

Majitele, který chová několik druhů kočkovitých šelem, mezi nimi pumy americké, lvy nebo rysy, pravidelně navštěvuje Krajská veterinární správa. Naposledy jeho chov navštívila v květnu a nenašla zde žádné pochybení. 

K nešťastnému incidentu došlo koncem minulého roku, šestašedesátiletá žena byla v areálu, kde majitel chová šelmy, se svou neteří, která tam měla mít ustájeného koně. U klece s tygrem byla bez přítomnosti chovatele. „Šestašedesátiletá žena procházela u svého příbuzného kolem zamřížovaného výběhu s tygrem, a přestože byla v minulosti několikrát upozorňována na to, ať to nedělá, strčila do klece ruku a tygra si chtěla pohladit,“ uvedla tehdy pro Blesk Holečková. 

Tygr ženě ukousl ruku až po loket a mluvčí záchranářů Aleš Malý krátce po incidentu uvedl, že žena utrpěla závažné poranění, byla ošetřena a transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tam bylo lékařům ihned jasné, že ruku už nezachrání a budou se soustředit především na záchranu zbytku paže.

fevik1 ( 31. ledna 2021 08:31 )

Je to dospělý, za sebe plně odpovědný člověk, navíc opakovaně upozorněný, že to nemá dělat, je to výhradně její blbost a chyba a za ty se bohužel platí.

Skeptik ( 28. ledna 2021 19:00 )

Myslím, že v žádné normální zoo by k tomu dojít nemohlo. Jistě. lidé jsou blbí, ale provozovatel musí počítat s tím, že k šelmám a dalším nebezpečným zvířatům budou chtít lidi vlézt nebo na zvíře sáhnout ap. Prostě klec musí být tak daleko od místa, kudy návštěvníci chodí, aby k tomu nemohlo dojít. Nebo krom kleci tam mít ještě nějaké plexisklo, pokud jde o co nejbližší kontakt.

Toulave_kopyto ( 27. ledna 2021 20:00 )

Jedna ruka netleská..

Ievice-je-smegma ( 27. ledna 2021 18:30 )

Byla ta pazoura alespoň umytá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání