Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

V zoo zastřelili tygra (†8): Zakousl se uklízeči do ruky!

Autor: ČTK - 
30. prosince 2021
16:00

Policie ve floridské zoologické zahradě při zásahu postřelila tygra malajského. Zvíře později zranění podlehlo. Stalo se tak poté, co se šelma zakousla do ruky uklízeči, který se zřejmě snažil zvíře pohladit či krmit, přestože u výběhu neměl co dělat. Informuje o tom zpravodajský web BBC.

Osmiletý tygr Eko svíral v tlamě uklízečovu ruku až do chvíle, kdy na místo dorazila policie. Zástupce šerifa se podle úřadů zvíře pokusil přimět, aby ruku pustilo, nakonec ale byl „přinucen střílet". Uklízeč, který nebyl oprávněn pracovat u výběhu, byl s těžkým zraněním letecky přepraven do nemocnice. Tygr se po zásahu stáhl do svého kotce, kde dostal sedativa a později zahynul.

Chtěl ho pohladit?

Mladý muž v zoo pracoval jako uklízeč externě najaté společnosti. Podle policie k tygřímu výběhu přišel po zavírací době. Zřejmě pak prostrčil ruku plotem a pokusil se tygra nakrmit či pohladit, což policie označila za „neoprávněné a nebezpečné činnosti". Externě najatý personál má v zoo na starosti úklid toalet či prodejen suvenýrů, ale nikoliv výběhy.

Eko v zoologické zahradě ve floridském městě Naples žil od počátku loňského roku poté, co tam byl převezen ze zoo v Seattlu. Floridská zoo tehdy tygra označila za „skvělého ambasadora svého druhu". Mezinárodního svaz pro ochranu přírody (IUCN) tygry malajské řadí ke kriticky ohroženým druhům. Ve volné přírodě jich podle Světového fondu na ochranu přírody (WWF) žije méně než 200.

Útoky tygrů v zoo

K útokům tygrů v zoologických zahradách dochází zřídka, nejsou však neslýchané. V roce 2020 tygr ussurijský napadl a zabil ošetřovatelku ve švýcarské zoo před zraky návštěvníků a zaměstnanců. V roce 2007 přišel jeden člověk o život a další dva byli těžce zraněni, když tygr utekl z klece v zoo v San Francisku. Zvíře bylo tehdy zastřeleno.

Roztomilost i hrůza: Podívejte se na tygří galerii!

naidka ( 30. prosince 2021 17:36 )

Zvířata v ZOO měla vyhlásit stávku. Zalézt do svých kotců a neukazovat se takovým pitomcům.

Uživatel_5389165 ( 30. prosince 2021 17:12 )

Měli zastřelit toho idiota co tam vlezl!! Tady je jasnej důkaz toho jakou cenu mají zvířata!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání