Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Romantická chvilka se změnila v jatka: Tygr místo páření svoji družku roztrhal

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: CTK - 
8. února 2019
20:01

Londýnská zoologická zahrada se už těšila na přírůstek v podobě mláděte tygra sumaterského, místo toho ale o jeden kus této kriticky ohrožené šelmy přišla. Samec totiž po připuštění do klece k samici, se kterou se měl podle představ chovatelů spářit, začal být agresivní a tygřici zabil.

Sedmiletý tygr Asim a o tři roky starší tygřice Melati byli v uplynulých deseti dnech drženi v sousedních výbězích, aby si na sebe zvykli. Když je v podvečer 8. února letošního roku ošetřovatelé konečně pustili k sobě, aby se zvířata mohla spářit, začala situace „rychle eskalovat“.

Samec začal být agresivní a než se jej podařilo od samice odehnat, bylo pozdě, popsala situaci zoo. Tygřice Melati na místě svým zraněním podlehla.

„Všichni zde v londýnské zoologické zahradě jsou z Melatiny ztráty zničení. Máme zlomené srdce kvůli tomu, jak se vše odehrálo,“ uvedla zoo v prohlášení.

Londýnská zoologická zahrada se tygry sumaterské snažila rozmnožit jako součást programu na záchranu tohoto kriticky ohroženého zvířete. Nejmenší poddruh tygra žije pouze na ostrově Sumatra v Indonésii. Odhaduje se, že ve volné přírodě je už jen 500 až 600 kusů tygrů sumaterských.

PPP150W ( 8. února 2019 22:20 )

Asim? Říkáte Asim? To není úplně evropské jméno, že? V Anglii Asim zabil Melati. Tak teroristi se infiltrovali i mezi zvířata. Ostatně dalo se to čekat. Nemají k nim daleko.

Zobrazit celou diskusi