Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otec zastřelil omylem dceru (†16)! Myslel si, že pálí na zloděje

Autor: ČTK - 
30. prosince 2021
22:52

Myslel si, že se mu někdo snaží vloupat do domu, a tak sáhl po střelné zbrani. Když ale muž z amerického státu Ohio vystřelil, zjistil, že zasáhl svou 16letou dceru. Scénu popsala v telefonátu na tísňovou linku matka dívky, informovaly ve čtvrtek agentury. Dcera po převozu do nemocnice vážnému zranění podlehla.

Matka Janae Hairstonové vytočila krizovou linku 911 ve středu kolem půl páté ráno. Vylíčila, že v garáži jejího domu na předměstí Columbusu leží postřelená dcera a že ji střelil její otec. Považoval ji prý za vetřelce, protože byl aktivován bezpečnostní systém. Podle agentury AP je na záznamu telefonátu slyšet, jak se otec dívky ptá, co dělala, a jak oba rodiče prosí, aby se probrala.

Asi o hodinu později byla však Janae prohlášena za mrtvou. Policie věc stále vyšetřuje a zatím nebyla vznesena žádná obvinění. „Ve všech případech, kdy jste tím, kdo mačká spoušť, je opravdu důležité vědět, kdo je váš terč,“ komentoval incident představitel místní policie v rozhovoru s lokální televizí. Podle úřadů Columbusu se jednalo o 202. násilnou smrt tohoto roku v této zhruba dvoumilionové aglomeraci.

Agentura AFP uvádí, že jen o tři týdny dříve zabil útok střelnou zbraní tři lidi včetně dvou dětí, které chodily do stejné školy jako Janae. Podobných incidentů od začátku pandemie ve Spojených státech přibylo, dodává AFP s odkazem na data webu Gun Violence Archive, který eviduje od začátku roku 44.000 úmrtí způsobených střelnými zbraněmi, včetně sebevražd.

bizon_pepa ( 31. prosince 2021 11:08 )

Je vidět, ze jsi zdegenerovaný novou a bleskem. Kdyby sis dal aspoň trosku práce, tak bys zjistil, ze nejvíc incidentu se střelnou zbraní se nachází v barevných čtvrtích mezi gangy. Na tvoji 9branu musím říct, ze to se v našem tisku už nepíše.

levandulova ( 31. prosince 2021 10:22 )

Hned jsem si rikala, ze to muselo byt v USA a nespletla jsem se. Amici jsou zdegenerovani ***i. Jakonse jim musi napsat na mikrovlnku, aby v ni nesusili zvirata, melo by se jim napsat na zbrane, ze jimi nemaj strilet po rodine a vubec po lidech jak je napadne.

gynekolog ( 31. prosince 2021 02:30 )

Typická debilita USA kovbojů. Nejdřív střílí, potom zjištuje na koho. Psychické zdraví člověka by mělo být hlavním kritériem pro získání a držení střelné zbraně. Tam to asi neřeší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání