Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nejtragičtější nehoda roku: Honza (†20) s Davidem (†22) zemřeli při srážce čtyř aut u Olomouce

Autor: VaB, ČTK - 
20. listopadu 2021
05:00

Nehoda čtyř aut v olomoucké části Nemilany je pravděpodobně nejtragičtější nehodou letošního roku v České republice. Zemřeli při ní dva muži a jedna žena. Honzu V. (†20) a Davida P. (†22) na sociálních sítích oplakávají kamarádi a blízcí. Nehodu nepřežila ani žena (†54).

Nedělní večerní srážka čtyř aut si v olomoucké části Nemilany vyžádala tři lidské životy. Na místě svým zraněním podlehli dva muži a jedna žena. „V tuto chvíli k nehodě nemohu poskytnout bližší informace, neboť je vše předmětem šetření, a to jak okolnosti, souvislosti, tak i příčiny dopravní nehody,“ uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

K nehodě vyjely i čtyři jednotky hasičů, kteří pomáhali zdravotníkům, bylo nutné i vyprošťovat raněné. „Po vyproštění hasiči asistovali v péči u tří zraněných osob zdravotníkům ZZS (zdravotnické záchranné služby),“ uvedli na sociální síti hasiči.

Velice smutná událost

Při nehodě zemřeli i dva mladí muži. Jedním z nich je teprve dvacetiletý Jan V., druhým je o dva roky starší David P. „Upřímnou soustrast všem pozůstalým, rodinným příslušníkům, kamarádům, rodinám. Ať se stalo, co se stalo, vyhasl život, nedá se to vrátit zpět a je to velice smutná událost,“ píše na Facebooku jejich kamarád.

„Lidi, buďte na sebe přívětivější v této neklidné době, protože nikdo nikdy nevíme, co se za 5 minut stane, kdo náhle odejde a už se nikdy nevrátí...,“ dodává. S mladým Honzou se rodina rozloučí v následujícím týdnu. „Kamaráde... budeš chybět..,“ vzkazuje Davidovi jeden jeho kamarád. 

„Jeho život na této zemi byl ukončen tragicky v neděli 14. listopadu 2021 ve věku 20 let,“ stojí na Honzově parte. Třetí zemřelou při nehodě byla žena ve věku 54 let. Kriminalisté se případem zabývají a prověřují i možné podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Nejtragičtější nehoda roku

Podle zjištění ČTK je nedělní nehoda zatím letos nejtragičtější co do počtu obětí v kraji, ale i v celé zemi. Dosud ve statistikách figurovaly při nehodě nejvýše dvě oběti – v Olomouckém kraji to bylo v lednu, kdy zemřeli dva lidé při nehodě osobního vozidla v blízkosti hraničního přechodu u Zlatých Hor na Jesenicku. Dvě oběti měly například v srpnu také dvě nehody u Karlových Varů, které se staly na stejném místě v rozmezí tří týdnů. V říjnu nepřežila střet s kamionem na Jičínsku řidička osobního automobilu a její spolujezdec. Dva lidé zemřeli v říjnu také při nehodě u Sazené na Kladensku, v září to bylo u Let na Písecku.

Podle informací ČTK zemřelo od začátku letošního roku na silnicích Olomouckého kraje minimálně 34 lidí, jen v létě bylo 13 mrtvých. Letošní čísla jsou již vyšší než za celý loňský rok, kdy na silnicích Olomouckého kraje zemřelo dohromady 23 lidí.

jack581 ( 21. listopadu 2021 19:41 )

Jsi pitomec a navíc i rasista.

jack581 ( 20. listopadu 2021 21:34 )

Bohužel zahynula nevinná ženská, která s manželem udělala jedinou chybu v tom, že nejela o minutu později.. A rozhodně nemohla za to že někdo jiný vjede do cesty autu jedoucímu rychlostí formule. Dneska měla v Sv.Mořici pohřeb...

bizon_pepa ( 20. listopadu 2021 21:14 )

Děkuju za informaci, která je daleko rychlejší než když jí vytvoří soudní znalci.
PS: Smutné je, že zemřela ta řidička. Oni jsou až na druhém místě. Nakonec se třeba i zjistí, že chybu mohla udělat i ona.

jack581 ( 20. listopadu 2021 21:01 )

Valili to v nové škodovce na rovince vysoko přes 150 a z dálničního přivaděče jim tam vjela řidička, která nejspíš neodhadla jak rychle vůbec mohou jet. Následovala srážka a odhození do protijedoucího auta ve kterém zahynula žena a její manžel je těžce zraněný v nemocnici. Je smutné, že přišli o život i oni, ale kdyby nebyli takoví pitomci, mohli být všichni naživu...

bizon_pepa ( 20. listopadu 2021 17:05 )

I u tebe mě zajímá, jestli víš, jak se to stalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání