Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Matka nechala syna (14 měs.) v autě a šla hrát bingo: Zmrzačila ho na zbytek života

Autor: ran - 
5. listopadu 2021
18:18

Máma (34) nechala malého syna pět hodin v rozpáleném autě, zatímco hrála v hotelu bingo. Chlapci selhaly ledviny a utrpěl poškození mozku. Žena prý svědky prosila, ať to neříkají jejímu bývalému partnerovi.

Australanka Kaija Millarová (34) se přiznala k ublížení na zdraví z nedbalosti, když nechala malého Eastona (14 měs.) v autě při venkovních teplotách blížících se 38°C. Sama si přitom užívala na hotelu, kde hodiny hrála  bingo. 

Za batoletem se přišla podívat teprve po pěti hodinách zábavy. Auto po celou dobu nemělo ani stažená okýnka, ani zapnutou klimatizaci. V době, kdy se Millarová o dítě začala konečně zajímat, se vnitřní teplota malého tělíčka už pohybovala kolem 40°C. Dítě bylo už na hranici života a smrti. Až do konce života bude mít vážné doživotní následky.

Zanedbávanému Eastonovi se vysokými teplotami poškodil mozek a ledviny. Také oslepl. Má vážné potíže při mluvení, pohybu i přijímání potravy. Jeho otec a bývalý manžel Millarové Steve podle Daily Star po neštěstí uvedl, že je na dně a má zlomené srdce. Dítě mělo 50procentní pravděpodobnost, že vůbec nepřežije. „Snažil se mi něco prstíčky ukazovat, když jsem na něj mluvil, hýbala se mu pusinka, jako by chtěl něco říct,“ řekl Millar v lednu 2021 po návštěvě nemocnice krátce po neštěstí.

Millarová u auta přemlouvala svědky, ať hlavně jejímu bývalému partnerovi nic neříkají a dorazivším záchranářům lhala, že prý měla okýnka dole a syn se jen nadýchal zplodin z požáru, který v tu dobu zuřil v buši za městem. Policistům navíc lhala, že dítě chodila pravidelně kontrolovat. Bezpečnostní kamery ji usvědčily. Nebyla u dítěte ani jednou. 

Na sociálních sítích se na matku snesla taková vlna spílání, že se krátce po události nějakou dobu skrývala neznámo kde. Verdikt soud vynese do konce listopadu 2021.

Silvia27 ( 6. listopadu 2021 18:15 )

na takéto ženské mám len jeden výraz...

krasomila ( 6. listopadu 2021 14:37 )

No, je pravda, že v Rusku by dítěti nechanému v autě hrozily spíš omrzliny.

silen ( 5. listopadu 2021 20:22 )

...tohle je výsledek té zlé, amorální a bezohledné kapitalistické společnosti! To by se v Sovětském svazu ani v dnešním Rusku stát nemohlo, tam jsou matky svědomité, sociálně uvědomělé abstinentky a vychovávají své děti v duchu komunistických ideí... Styď se ty hnusná a zdegenerovaná buržoazní lůzo!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání