Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka měla ubít svou dcerku (†1): Vše pak sváděla na její dvouletou sestru!

Autor: štt - 
23. října 2021
08:43

Matka zavražděné holčičky stojí před soudem kvůli tomu, že měla umlátit svou šestnáctiměsíční dcerku Star k smrti. Hrůzný čin se pak pokoušela svést na své druhé malé dítě. Lékařská zpráva přinesla dlouhý výčet otřesných zranění, které nešťastná oběť za svůj krátký život utrpěla.

Britky Frankie S. (20) a Savannah B. (28) jsou obžalovány z vraždy 16měsíční dcery prvně jmenované. Dle informací uveřejněných na serveru The Sun měl pár malé Star kopanci způsobit silné vnitřní krvácení. Lékaři při pitvě odhalili poranění vnitřních orgánů. Kromě velké ztráty krve došlo k selhání organismu kvůli trhlině na játrech a střevu. Dále byly zjištěny rozsáhlé hematomy na plicích a slinivce. Na kostech se nacházely starší fraktury holenní i lebeční kosti a dítě mělo rovněž stopy po pohmoždění mozku.

Dle soudce byla těžká zranění způsobena kopanci a údery pěstí. Pár zavolal o pomoc až asi 15 minut poté, co dítě upadlo v bezvědomí. Podle zajištěných dat měly ženy v mezičase na internetu hledat sousloví „šok u kojenců“. Když záchranáři dorazili do domu v anglickém Keighley, našli holčičku bez známek života. Z těla při pokusu o resuscitaci uniklo velké množství nahnědlé tekutiny – nejspíše se jednalo o sraženou krev.

Přestože byla dívka ihned letecky transportována do nemocnice, lékařům se ji nepodařilo zachránit. „Zranění byla tak fatální, že neexistovala ani minimální šance na záchranu jejího života. (...) Následkem zranění bylo okamžité a silné krvácení do břišní dutiny, které způsobilo katastrofální pokles krevního tlaku a bezvědomí. Smrt se dostavila během několika sekund až minut,“ shrnul lékařskou zprávu žalobce Alistair MacDonald.

Při výslechu pár policistům lhal. Tvrdil, že vše mělo způsobit jejich druhé, teprve dvouleté dítě. To patologové brzy vyvrátili, jelikož k vykonání podobně fatálních zranění bylo zapotřebí mnohem větší síly. 

Policie ihned zahájila trestní stíhání pro  vraždu dítěte a pro úmyslné ublížení na zdraví. Lékaři během pitvy totiž objevili další zahojené rány na různých částech těla. Star měla během svého krátkého života utrpět zlomeniny pravé holenní kosti způsobené silným kroucením a poranění mozku. Jako důkazní materiál byly u soudu použity nahrávky, které si pár během mučení pořizoval. Na nich lze vidět další praktiky, kterými ženy dítěti ubližovaly.

Do února 2020 Star žila u své babičky. Všechna nalezená zranění měla být způsobena až později, kdy si matka vzala dítě zpět do své péče. Za přitěžující okolnost je považován i fakt, že pár nikdy dítěti neposkytl zdravotní péči, i když bylo vážně zraněno. Smithová i Brockhillová ovšem veškerá obvinění odmítají. Soud bude pokračovat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání