Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letuška závislá na fast foodu prošla drastickou proměnou: Přišla o práci a zhubla 30 kilo!

Autor: štt - 
21. října 2021
11:44

Australanka (22) se kvůli náročné práci letušky stala závislou na jídle z rychlého občerstvení. Obezita a únava ji přiměly změnit své zdraví ohrožující návyky. Svou tělesnou transformaci zdokumentovala na svých sociálních sítích.

Na začátku roku 2020 Cora Hendersonová vážila přes 90 kilogramů. Jako letuška si během dlouhých a vyčerpávajících směn zvykla jíst v bistrech na letišti. „Během dlouhých letů jsme s kolegy jedli různé chipsy, jen abychom zahnali hodiny čekání,“ popsala serveru The Sun svůj předešlý životní styl. Levná a kalorická strava se zdála být vhodnou i k rychlému zasycení během čekání na další let.

Cora kvůli celosvětové pandemii přišla o lukrativní pozici a nyní pracuje v call-centru. Předešlá práce ji dohnala na pokraj vyčerpání. Uvědomila si, že nejen náročné směny, ale hlavně nezdravá strava začaly ovlivňovat její tělo a psychický stav. „Nemohla jsem se zbavit únavy,“ vysvětlila.

Ospalost ji omezovala v práci, ale i ve volném čase. „Poslední věc, kterou bych chtěla po návratu domů dělat, bylo jít si někam zacvičit,“ přiznává. Místo toho trávila hodiny u seriálů a jídlo z fast foodů si nechávala dovážet přímo domů. Za donáškové služby dokázala utratit v přepočtu přes tři tisíce korun týdně!

Změnit svůj dosavadní přístup ke svému životu se rozhodla ale až po rozhovoru s matkou, která ji po delším období odloučení nemohla poznat. Cora sebrala zbývající vůli a přihlásila do místní tělocvičny. Nejtěžší pro ni byly první týdny, kdy její tělo nedokázalo zpracovat vlnu fyzické zátěže. Ze dne na den musela přestat jíst dovážkové jídlo a kalorické nápoje. „Svůj jídelníček jsem nahradila za zeleninu a množství bílkovin,“ dodala.

Během roku se bývalé letušce podařilo shodit neskutečných 30 kilogramů! A přestože dosáhla cíle vrátit se na svou původní váhu, nepolevila a zůstala věrná zdravějšímu životnímu stylu. „Cítím se nyní úplně skvěle! Nejen že jsem překonala svou nadváhu, ale i můj psychický stav se mnohem zlepšil. Jsem teď jiný člověk,“ říká během rozhovoru vítězoslavně.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi