V dubnu zavítal do Pohlreichovy restaurace Divinis v Praze 1 štáb filmařů, aby natočil osmidílnou první sérii show První večeře. Několik lidí bylo produkcí vybráno do párů, aby se seznámili a povečeřeli v luxusním podniku slavného kuchaře. U vstupu je přivítal Zdeněk Pohlreich a pak s rozšafnými barmany a dalšími zaměstnanci komentoval průběh večeře. I když ne vždy všechno dobře slyšel: „Co si ti lidé úplně přesně říkali, jsem se dozvěděl, až se to vysílalo,“ přiznal se šéfkuchař.

Největší rozruch vyvolala návštěvnice, která se v minulosti zúčastnila swingers a toužila mít sex na Petřínské rozhledně. Sám Zdeněk Pohlreich byl tímto doznáním překvapený: „Asi tací lidé jsou mezi námi. Já jsem se s takovýma lidmi nikdy nesetkal, ale zdá se, že to není úplně nic výjimečného. Doba je dneska daleko otevřenější a holky mají daleko větší tah na bránu, abych tak řekl. Takže říct si o tom hned na začátku je prima,“ našel pozitiva na otevřeném rozhovoru obou účastníků Pohlreich.

Šmajchlování v restauraci?

Podobné rozhovory slavný kuchař a jeho personál prý již v minulosti vyslechli a nebyly u toho televizní kamery. V těchto ožehavých situacích byl a zůstává profesionální a odmítl je rozvádět. Přesto pro Blesk Podcast řekl, že v jedné restauraci řešili nemilou věc: „Samozřejmě jsme u toho nebyli, ale měli jsme veliké podezření na to, že nějaké místo v naší restauraci sloužilo k takovýmhle věcem,“ narážel šéfkuchař na milostné pletky hostů.

Pořad První večeře jej však nedonutil zamýšlet se nad svými prvními láskami a setkáními nad romantickou večeří. „První rande jsem měl na základní škole, takže to ještě žádná restaurace nebyla,“ odpověděl na dotaz moderátora podcastu. Ani v pozdějších letech nechodil na rande do restaurací, protože „žádné nebyly. Za mého mládí existovaly putyky a pamatuji si jen pár dobrých restaurací,“ vysvětlil. Přesto trvá na tom, že restaurace je vhodné místo pro tento typ seznámení.

Jak se projevuje Pohlreichův „čich na lidi“, kterým hostům fandil a jestli mu vadilo, že musel v pořadu potlačit ego, prozradil Zdeněk Pohlreich v Blesk Podcast:  

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Pohlreich práskl tajemství svého podniku. Někteří hosté sem nemířili jen za jídlem! Jiří Marek

Fotogalerie
18 fotografií