Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (7) spadl do gejzíru při dovolené v Thajsku: „Jeho bolest je nepředstavitelná,“ tvrdí doktoři

Autor: štt - 
21. října 2021
11:46

Ruský chlapec zůstává v kritickém stavu poté, co spadl do vroucího gejzíru na dovolené v Thajsku. Utrpěl popáleniny na zhruba polovině těla. Rodina shání finance na zaplacení náročné operace, která mu dává šanci na přežití.

Sedmiletý Misha Ivanov byl na dovolené se svou matkou Elinou Kreptovou (35). V pondělí 4. října se rozhodli společně navštívit horké prameny v provincii Mae Hong Son. Součástí přírodní rezervace Huai Nam byl i přírodní gejzír, kolem něhož údajně nebyl bezpečnostní plot. Matka chtěla chlapce v blízkosti gejzíru vyfotit, když však přistupoval k výduti, uklouzl a skončil ve vroucí vodě.

Přestože jej do několika vteřin vytáhla, chlapec utrpěl zástavu srdce. Dle thajského serveru Matichon utrpěl silné popáleniny zhruba na 50 % těla, a to zejména v okolí břicha a rukou. Kromě trupu byly silně zasaženy chlapcovy genitálie. Matka si stěžuje, že místo kolem gejzíru nebylo ohraničené. Avšak zástupci parku tvrdí, že v okolí se nacházeli varovné cedule nejen v místním jazyce, ale i v angličtině.

Nešťastná situace je o to horší, že dvojice neměla zaplacené cestovní pojištění. Thajská nemocnice nyní po matce žádá zaplatit účet ve výši 330 000 korun. Rodinní příbuzní a blízcí přátelé již založili veřejnou sbírku, kde se jim během dvou týdnů podařila vybrat zhruba jedna desetina z celkové částky.

Stav dítěte je nadále velmi vážný. Ihned po převozu do nemocnice lékaři provedli rychlý chirurgický zákrok, ale Mishu čekají minimálně ještě dvě náročné operace kůže. Pokud se doktorům chlapce podaří zachránit, bude potřebovat několikaletou rehabilitaci, na kterou rodině nezbývají peníze. „Jeho život nyní závisí na každém přispěvateli,“ sdělila matka novinářům.

pajato73 ( 21. října 2021 13:03 )

Chudak kluk, musi trpet za blbost matky.... kdo prosim jede na takovou dovolenou bez pojisteni???? ja bych ji ty penize na to dala, ale s rucenim, ze mi to bede zplacet!!! ona si tu sbirku nezaslouzi, ne za jeji blbost a skrblost. Kluka je mi uprimne lito.

Zobrazit celou diskusi