Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická smrt bači Babiše (†46): Otce šesti dětí přejel mulčovač na trávu! Rodina chce vyšetřování

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
11. října 2021
09:43

Tragicky zemřel Ján Babiš ze slovenské obce Nižná Myšla. Otec šesti dětí pracoval na poli, když ho přejel mulčovač na trávu, který tělo šestačtyřicetiletého muže roznesl po celém poli! Smrt nešťastného zemědělce začala vyšetřovat policie. Podle vyšetřování byl v době, kdy k tragédii došlo, opilý. S tím ale nesouhlasí jeho rodina, která tvrdí, že je stále v případu řada nezodpovězených otázek.

Neuvěřitelná tragédie, která otřásla celou obcí, se stala v červnu tohoto roku ve vesnici Nižná Myšľa u Košických Oľšan. Ján Babiš osudného rána vyrazil do práce. Domů za svou manželkou Máriou a šesti dětem se už ale nevrátil. Na poli došlo k tragédii. Šestačtyřicetiletého zemědělce, jenž pracoval pro tamní družstvo, přejel mulčovač na trávu. Tělo Jána rozsekal na kousky a roznesl je po celém poli.

Policie případ uzavřela

Policie podle informací zpravodajského webu kosice.zoznam.sk případ uzavřela, nicméně s výsledky vyšetřování nesouhlasí rodina, která tvrdí, že je v případu stále mnoho nezodpovědných otázek.

Podle dcery nebohého muže Jany za její maminkou údajně přišel policista, aby se případem už nezabývaly. „V tomto případě bylo po vyšetřování a znaleckém dokazování stíhání pro podezření z trestného činu usmrcení zastaveno, jelikož tento skutek není trestným činem. Vyšetřování a znalecké dokazování prokázalo, že v daném případě šlo o porušení předpisů na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví zesnulého, který porušil přímý příkaz nadřízeného, a taktéž pitva potvrdila, že v čase smrti byl muž pod vlivem etylalkoholu,“ uvedla pro výše zmíněný web mluvčí policie Jana Mésarová. Případ však ještě neuzavřel Inspektorát práce, který stále úmrtí prověřuje.

Řada otazníků

Rodina s policií však nesouhlasí a tvrdí, že v policejních záznamech je řada nejasností. Podle Jánovy dcery nemohlo dojít k úmrtí jejího otce ve čtvrt na deset tak, jak to stojí v policejní zprávě. „Traktor otce podle policejní zprávy přejel až v 9:15, ale podle pitvy je čas úmrtí už v devět. Další věc je, že v ten den těsně před svou smrtí volal s mamkou. Pamatuji si, že bylo pár minut před devátou ráno. Ptal se, jak se máme, a že se na nás těší,“ uvedla dcera Jana pro výše zmíněný web.

Podle strážců zákona měl v tragédii sehrát svou roli i alkohol. Ján údajně měl v krvi až 3,69 promile, což vyvrací jeho dcera. „To není možné, vždyť člověk s takovým množstvím by nemohl stát na nohou, natož pracovat na poli. Kdyby to byla pravda, otce by poslali ještě ráno v sedm, když si rozdělují úkoly v družstvu, domů, nebo by ho rovnou vyhodili,“ míní jeho dcera s tím, že když s rodinou ráno mluvil, nezněl jako opilý.

VIDEO: Policistům přímo pod rukama utekla drogový delikvent. Šel na dámy, otevře si okno a vyskočil.

Video  Policistům přímo pod rukama utekl drogový delikvent. Šel na dámy, otevře si okno a vyskočil.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Lomikel ( 11. října 2021 13:59 )

jak říkají východňári: "Kadze chodí, dzeti robí"...

krasomila ( 11. října 2021 12:13 )

Ten chlap nemohl mít všech pět pohromadě ani za střízliva, když makal v zemědělství a na nasekal si šest harantů. To, že v devět ráno volá z práce, jak se těší domů, taky zní velmi střízlivě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání