Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Policajtům od soudu pláchl dealer pervitinu: Protáhnul se oknem na záchodcích

Autor: ran - 
9. října 2021
13:44

Pořádnou ostudu si utrhli policisté v Trnavě, když jim ze záchodků v budově soudu utekl recidivista. Otevřel si okno a vyskočil. Svobody si ale užíval jen několik hodin. 

Trnavská policie přes víkend chytila recidivistu, kterého obvinila z drogových deliktů. V okamžiku zadržení u sebe měli 600 dávek pervitinu. U soudu se mělo rozhodnout, zda zamíří do vazby, nebo ho budou stíhat na svobodě. 

Než se měl spoutaný delikvent dostat před soudce, policisté s ním čekali na chodbě. Ale jen do okamžiku, kdy se zadržený dovolil odskočit si na WC. Policisté mu odejít na záchod nejen dovolili, ale navíc ani onu místnost předem nezkontrolovali.

Zřejmě předpokládali, že soud bude mít ve všech místnostech zamřížovaná okna. To se ovšem bohužel spletli, na některých totiž zábrana proti útěku chybí. Třeba na dámských toaletách v přízemí, kam přestupník zákona zamířil. Okno na obyčejnou kličku jednoduše otevřel a vyskočil jím na travnatý pruh před budovou trnavského soudu. 

Teprve když se dlouho nevracel, začali se po něm policisté shánět. Našli ale už jen okno dokořán. „Vzhledem k okolnostem případu a stále probíhajícímu šetření samotného útěku se k tomu soud zatím nebude vyjadřovat,“ uvedla pro televizi JOJ mluvčí krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová.

Dealer pervitinu s útěkem neměl žádný problém. Pouta mu nebránila ani v tom, aby si otevřel okno, ani v tom, aby vylezl na parapet a vyskočil z výšky 2,5 metru. 

Po několika hodinách rozsáhlé pátrací akce ho našli v 30 kilometrů vzdáleném Pezinku, kam nejspíš dojel vlakem. Soud se po druhém zadržení s dealerem nemazal a poslal ho rovnou do vazební věznice v Leopoldově.

Video  Policistům přímo pod rukama utekla drogový delikvent. Šel na dámy, otevře si okno a vyskočil.  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

renalek ( 9. října 2021 14:11 )

Keď som ja slúžil, podobný pr@ser sa stal môjmu kolegovi. Hrubo porušil zasáady strážnej a eskortnej služby a frknul mu mukel podobne cez okno ako tento. Bol to starý recidivista, nikto nechápal načo zdrhal, keď sa po ťažkostiach konečne dostal do výkonu trestu a v dobrom termíne,pred zimou????
No a potom sa stretli.Znovu uvítací úkon sa vtedy nazýval ,,bubny Karla Vlacha,,a už nikdy, nikdy,nikdy ale fakt nikdy neprišiel na nápad zase zdrhnúť!!!! Nikdy!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání