Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Vyzbrojil se třemi noži a čekal na vhodnou polohu“: Lukáš (25) měl ubodat otce (†44) a macechu (†48)! Sestry mu prý pomáhaly

Autor: yks - 
2. května 2021
15:47

Nechoval se k hezky k jeho sestřičce (13), a tak musel zemřít a spolu s ním i jeho družka? Šokující případ otcovraždy v Lednických Rovních řeší slovenská policie. Přiznal se k ní Lukáš, který si čin prý předem nacvičoval a zaútočit měl, když jeho nic netušící budoucí oběti spaly. Mladíkovi hrozí doživotí.

Slovenskem otřásl v listopadu minulého roku brutální zločin. Lukáš (25) tam měl vztáhnout ruku na svého tátu Miroslava (†44), brutálně ho ve spánku ubodat a jeho družku Žanetu (†48) s ním. Za vším mělo stát, že muž vulgárně nadával jeho sestřičce (13). Jak informoval portál tvnoviny.sk, jeho sestry Vanesa a Nora mu pak měly pomoci zakrýt stopy.

Lukáš si prý čin předem naplánoval. Motivem mělo být tátovo chování k jeho mladší sestře. „Při předchozích opakovaných verbálních konfliktech označovali nezletilou výrazy šl*pka a ku*va, zasílali jí výhrůžné zprávy a také opakovaně vykonávali kontrolu jejího pohybu, pobytu,“ citoval portál soudce Petra Pulmana, který případ má na starosti. Hovořilo se i o  tom, že v rodině docházelo k týrání, to ale pozůstalí odmítají.

Lukáš si měl z kuchyně vzít tři nože a čin si nacvičovat. Čekal prý, až jeho otec a jeho družka usnou, a pak ještě i na to, až ve spánku zaujmou vhodnou polohu. Nejprve pobodal otce a potom i družku, která se probudila. Když se přesvědčil, že jsou oba mrtví, zavolal si na pomoc starší ze sester, aby dům podpálili.

Obě sestry poté nabádal, aby z telefonů smazaly inkriminující zprávy, které by je mohly z činu usvědčit. Jak uvedl portál, pomáhat s likvidací důkazů musela i mladší z dívek. Ta však není trestně odpovědná vzhledem k jejímu nízkému věku. Zato Lukášovi hrozí až doživotní trest. K činu se doznal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání