Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lukáš se přiznal k vraždě otce (†44) a jeho družky (†48): Údajně se mstil za týrání

Autor: rc - 
23. listopadu 2020
13:01

Tragédie se odehrála ve slovenské obci Lednické Rovne. Ve čtvrtek tam došlo k požáru rodinného domu, při němž zemřely dvě osoby - Miroslav (†44) a jeho družka Žaneta (†48). Vyšetřování posléze odhalilo, že dvojice byla ubodána! Z dvojnásobné vraždy byl obviněn Miroslavův syn Lukáš (25), jenž se měl k vraždám přiznat a je stíhán ve vazbě. S otřesnými činy mu údajně pomáhala jeho sestra (13). Motivem dvojnásobné vraždy mělo být to, že Miroslav své děti týral. Miroslavova sestra Norika (41) však týrání popírá a tvrdí, že její bratr svou rodinu bezmezně miloval.

Slovenské město Lednické Rovne ve čtvrtek šokovala vražda, která se stala v jednom z tamních domů. Při požáru zemřel otec rodiny Miroslav a jeho partnerka Žaneta. Dvojice v domě bydlela s dětmi Vanesou, Norou a Michalem. Devětadvacetiletý Michal, který pracoval jako svářeč, dům splácel a působil jako živitel rodiny.

Osudného dne na návštěvu přijel syn Miroslava Lukáš. „Večer tam byl hluk. Možná oslavovali příjezd syna z prvního manželství, který žije někde s mámou ve Švýcarsku,“ uvedl soused pro slovenský deník Nový Čas. Ovšem návštěva skončila tragédií.

Požár, který v domě vypukl, měl skrývat dvojnásobnou vraždu! Na tělech obětí se našly bodné rány. Dvojice měla zemřít ve spánku. Z dvojnásobné vraždy byl obviněn Lukáš, kterého policie vzala do vazby. Podle informací již zmíněného deníku se Lukáš k činu přiznal. „Důvodem vazby je obava z možného útěku, z ovlivňování svědků a pokračování v trestné činnosti,“ uvedla mluvčí Specializovaného trestního soudu v Pezinku Katarína Kudjáková. Lukášovi hrozí doživotí.

Miroslav své dcery Vanesu, Noru a syna Michala údajně týral, což mělo být motivem vraždy. Miroslavova sestra Norika však tvrdí, že by její bratr nikdy svým dětem neublížil. Sousedé však uvedli, že Miroslav své děti vulgárně napadal. „Fyzicky je netýral, jen jim vulgárně nadával. Párkrát jsem mu domlouval, aby to nedělal. Nejvíc nadával nevlastnímu synovi Michalovi, ale ten to snášel v tichosti,“ uvedl jeden z obyvatel obce.

„Není pravda, že můj bratr týral svoje děti. Staral se o ně, vařil, uklízel, snažil se jim nahradit zesnulou mámu. Do práce nechodil kvůli nemoci své manželky, proto byl nepřetržitě při ní a při svých dětech. Dětem by nikdy neublížil,“ uvedla Miroslavova sestra Norika.

Video  Zavraždily děti své rodiče?  - Reprofoto TV JOJ
Video se připravuje ...

Lukášovi měla pomáhat rozlít hořlavinu jeho třináctiletá sestra. „Vyšetřováním jsme zjistili, že obviněný měl vraždu naplánovat spolu s jednou z nezletilých osob. Motivem měla být pomsta za špatné chování k dětem,“ uvedl mluvčí Policejního sboru Michal Slivka. „Děti měly být vyvedené mimo objekt, aby shořela jen těla a zničily se důkazy o vraždě. S požárem měla obviněnému jedna z nezletilých pomáhat, na podpálení měla po domě rozlévat látku, která měla podpořit hoření,“ dodal Slivka.

sacred10 ( 23. listopadu 2020 15:11 )

Alex...to co tady píšeš(slovní útoky na sebevědomí dítěte, ponižování, zavrhování, vystavování domácím konfliktům, podrývání sebedůvěry a sebevědomí opakováný)
Tak tohle já jsem měl s nevlastním otcem cca. 25let.Moje máma se k němu vždy přidávala.Nyní je mi 47let.Mám 4 roky invalidní důchod na "hlavu".Vše se na mě podepsalo.Takže pokud ten kluk šel a pomstil někoho,kdo ubližoval dětem,tak si pak ten mrtvej nic jiného nezaslouží!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání