Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Postižená Sofia (8) a její bráška (3) bojují o život: Obydlí, ve kterém žili, pohltily plameny

Děti bojují o život poté, co utrpěly popáleniny při požáru chatrče.
Děti bojují o život poté, co utrpěly popáleniny při požáru chatrče.  (Autor: Hazz)
Autor: shp - 
16. listopadu 2020
13:31

Život dvou malých ubohých dětí visí na vlásku. Zdravotně postižená holčička Sofia (8) a její malý bratříček Ronaldo (3) utrpěli vážná zranění při požáru obydlí v Turni nad Bodvou, ve kterém žili.

K požáru v okrese Košice-okolí došlo podle webu Nový Čas v pátek odpoledne. Děti byly v osudný okamžik samy doma bez rodičů. Otec tou dobou prý sekal venku dřevo a matka byla nakupovat.

Nadýchaly se zplodin a utrpěly popáleniny

Oheň, který se rychle rozšířil po celém obydlí, vznikl od pece. Na místě byli jako první hasiči, kteří ještě před příjezdem zdravotníků museli nešťastné děti zachraňovat. Obě se nadýchaly zplodin a utrpěly i vážné popáleniny.

Ty mají obě děti na těle ve značném rozsahu. Sofia i Ronaldo proto skončili na jednotce intenzivní péče v košické Dětské fakultní nemocnici. Zdravotníci se k jejich stavu ani k prognózám ohledně uzdravení nechtěli vyjadřovat.

Případem se už zabývá policie

Je nad nebe jasnější, že je jejich stav velmi vážný. Vyšetřovatelé už podle košické krajské policejní mluvčí Jany Mésarové zahájili stíhání pro trestný čin všeobecného ohrožení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání