Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dětí v moři se zmocnil silný proud: Táta (†36) se jim vydal na pomoc, sám však utonul

Jonathan Stevens (†36) zemřel při záchraně svých dětí z moře. Na snímku je s rodinou.
Jonathan Stevens (†36) zemřel při záchraně svých dětí z moře. Na snímku je s rodinou.  (Autor: GoFundMe)
Autor: shp - 
3. srpna 2020
21:32

Koupání v moři u velšského pobřeží se změnilo v kruté drama. Voda začala být rozbouřená a dvě děti Jonathana Stevense (†36) z Telfordu odtáhl proud. Otec se zachoval jako pravý hrdina a své potomky z moře zachránil. Sám při tom ale bohužel zemřel.

Muž, který pracoval jako omítkář, neváhal ani na sekundu, když uviděl, že jeho děti smetla voda. Podařilo se mu je dostat do bezpečí na břeh, ale sám přitom skončil pod hladinou. Pobřežní stráž dostala hlášení o incidentu ve dvě hodiny odpoledne a okamžitě vyrazila na místo.

Otec zemřel v nemocnici

Jonathana se jim podařilo dostat z moře. Bohužel na tom nebyl dobře a po leteckém transportu do nemocnice zemřel. Jeho partnerka Laura Burfordová je zdrcená. Cítí však zároveň nesmírnou vděčnost za to, jak se její milý, který zplodil celkem sedm dětí, zachoval.

Slova nedokážou vyjádřit, jak se všichni cítíme. Nejenom já a naše děti, ale i jeho další děti a celá rodina. Dlužím tomuto muži všechno za to, že přinesl zpět naše děti. Je moc smutné, že jsme o něj všichni přišli, ale vím, že by dal svůj život za to, aby byly děti v pořádku,“ řekla pro Wales Online.

Opravdový hrdina

Joff je hrdina pro nás všechny. Moje sestra a její děti jsou starostmi bez sebe jako všichni. Joff byl všemi velmi milován,“ prohlásila sestra Laury Farah Parsonsová. Rodina prožila velkou ztrátu, ze které se bude dlouho a těžko vzpamatovávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání