Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obavy o zdraví: Tereza (25) se schovává ve své cele!

Autor: rc - 
8. října 2021
05:15

Nebezpečná horečka dengue sužuje Pákistán. Nemoci se bojí i Tereza (25), která si v Pákistánu odpykává trest za pašování drog. Pohledná Češka prý raději nevychází ze své cely poté, co tamní úřady vydaly varování pro občany, aby byli obezřetní.

V pondělí 4. října se Tereza Hlůšková, která byla v roce 2018 zadržena na letišti Láhaur poté, co u ní celníci našli téměř devět kilogramů heroinu, musela vyrovnat s velkým zklamáním. Soudci Ali Báqi Nadžafí a Sarfraz Dogar nestihli projednat její odvolání. „Projednávali případy až do čísla 30. Na konci úředních hodin už ostatní případy nevyslechli,“ informoval Blesk pákistánský novinář, který případ Terezy bedlivě sleduje s tím, že Terezin případ měl číslo 39. „Slyšení bylo dnes (4. 10. - pozn. red.) opět odročeno. Na žádné odvolání nepřišla řada. Nový termín byl stanoven na 18. 10., právní zástupce se ještě pokouší posunout jednání o týden dřív,“ dodala mluvčí ministerstva zahraniční Eva Davidová.

Tereza byla po průtazích odsouzena na osm let a osm měsíců ve vězení. Pětadvacetiletá Češka však tvrdí, že je nevinná a svou nevinu hodlá prokázat před soudem, případně získat alespoň zmírnění trestu. Nicméně jednání odvolacího soudu se stále odkládá. Navíc se Tereza nyní obává o své zdraví. Vedle pandemie koronaviru země čelí další nebezpečné nákaze. „Tereza nevychází večer ze své cely. Obává se horečky dengue. Tereza začala ve své cele cvičit,“ uvedl pro Blesk novinář s tím, že situace v zemi se mění z hodiny na hodinu a nákaza se šíří rychle.

„Během čtyřiadvaceti hodin bylo v Láhauru zaznamenáno až 179 případů horečky dengue. Horečka je na vzestupu poslední dva týdny,“ popsal situaci v zemi s tím, že to není poprvé, kdy země čelí nákaze. Horečka dengue zasáhla pákistánský Láhaur již v roce 2012. Pákistánské úřady vyzývají prý všechny obyvatele, aby byli velice obezřetní a bezpečnostní opatření vyhlásila i věznice. „Tereza striktně dodržuje opatření,“ uzavřel novinář.

 

VIDEO: Tereza H. přichází k soudu

jarys5 ( 8. října 2021 18:39 )

Co ji taky zbývá, že jo...

kakamilek ( 8. října 2021 10:13 )

V tem má prste Bakala s tým Sorešom...

papouskova ( 8. října 2021 08:36 )

Tak jí tam nechte v té cele schovanou a sem dejte článek, až opravdu proběhne stání u soudu. Toto je pořád dokola, samé zklamání a ledové sprchy a nového nic.

russoo ( 8. října 2021 06:24 )

"Pětadvacetiletá Češka však tvrdí, že je nevinná a svou nevinu hodlá prokázat před soudem" ... Co jí bránilo dokázat svcu nevinnu při odsouzení? Plesku, když tu píšeš takové hlouposti tak připoj i to jaké nové důkazy a skutečnosti se objevily po prvním soudu nevím o žádných?

mirkli ( 8. října 2021 05:56 )

Co jí sem pořád cpete, autore RC.
Být pašeračkou drog byla její svobodná volba, její rozhodnutí o úmyslném porušení zákona, za to nese následky a je to jen její problém.
Tím že ji zadrželi, tím zachránily stovky životů. Za mě dobrá práce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání