Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dívka (15) spadla ze střechy obchodního domu: Je v kritickém stavu!

Autor: rix - 
30. září 2021
13:39

Teprve patnáctiletá dívka spadla z patnáctimetrové výšky obchodního domu v Banské Bystrici na Slovensku. Po děsivém pádu je dívenka i přes snahu záchranářů nadále v kritickém stavu. Příčinu neštěstí šetří policie.

„Někteří tvrdí, že spadla seshora,“ uvedl jeden ze svědků. Hrůzný pád potvrdila podle webu Noviny.sk i policie. Nešťastná dívka měla spadnout z výšky patnácti metrů. Tragédii přitom nic nenasvědčovalo. Dívenka sice postávala na střeše obchodního domu, ale zdálo se, že má situaci pod kontrolou. „Byla úplně v rohu. Vypadala, že tam jen prostě chce být na čerstvém vzduchu,“ popsal kolemjdoucí. 

Po pádu se rozjela velká záchranná akce. Dívčin život byl v ohrožení. Záchranáři na místě děvče uvedli do umělého spánku. Slovenka utrpěla mnohočetné zlomeniny po celém těle. 

„Vzhledem k tomu, že jde o mladistvou, nemůžeme poskytnout více informací,“ uvedla mluvčí operačního střediska Alena Krčová. Patnáctileté dítě je i přes pomoc záchranářů stále v kritickém stavu. 

Okolnosti děsivého pádu vyšetřuje policie. „Policie zahájila trestní stíhání pro ublížení na zdraví,“ uvedla mluvčí policistů Mária Faltániová. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Patnáctiletá Slovenka spadla ze střechy obchodního domu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání