Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malý Míša (4) bojuje o život: 15 minut se topil v zahradním jezírku, rodiče ho nehlídali?

Malý Míša (4) bojuje o život: Topil se v tomto jezírku, rodiče ho asi nehlídali.
Malý Míša (4) bojuje o život: Topil se v tomto jezírku, rodiče ho asi nehlídali.  (Autor: Policie Banskobystrického kraje)
Autor: ran - 
15. března 2021
14:44

Míša (4) z Trenče v okrese Lučenec na Slovensku se dostal ve velmi vážném stavu do nemocnice poté, co se málem utopil v zahradním jezírku za domem rodičů. Případem se zabývá policie, šetří, proč se rodiče nestarali, kde chlapeček je.

Míša se topil v zahradním jezírku, které leží za zahradou rodičů na pozemku jejich souseda v obci Trenč. „Proč byl chlapec bez dozoru rodičů a došel až k jezírku, které je 100 metrů od domu, vyšetřuje policie,“ uvedla v neděli banskobystrická policie na svém facebooku. Případ řeší policie v Lučenci jako ublížení na zdraví.

Na to, že se Míšovi něco děje, přišel jeho tatínek. Vytáhl ho na břeh a spolu s maminkou začal chlapce oživovat. Resuscitaci za pár minut převzali záchranáři.

„V rozšířené kardiopulmonální resuscitaci pokračovali pozemní záchranáři, kterým se podařilo chlapci obnovit základní životní funkce,“ řekla mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková deníku Nový Čas.

Na palubě vrtulníku se o život chlapce bojovalo dál. „Letečtí záchranáři chlapci doplnili léčbu a napojili ho na umělou plicní ventilaci,“ upřesnila Hopjaková. Chlapec je podle dosavadních informací stále v kritickém stavu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání