Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češku Aničku (†25) zastřelili v Kolumbii: Před nebezpečným regionem varují i místní

Autor: yks, kon, VaB, ČTK - 
28. září 2021
17:57

Češku Annu T. (†25) v kolumbijském regionu Antioquia nedaleko obce Jardín zastřelil neznámý pachatel. Stalo se tak přímo na ulici ve chvíli, kdy se mladá žena vracela na hotel. Podle informací Blesku se rodina Anniny cesty do Kolumbie velmi obávala, a jak se ukazuje, region, kam Češka vyrazila, rozhodně nepatří k nejbezpečnějším. Probíhá tam totiž právě válka drogových gangů.

Jak již Blesk informoval, ohromná tragédie s neodčinitelnými následky se stala v pátek večer, když se podle listu El Tiempo pětadvacetiletá Anna vracela na hotel z farmy nedaleko obce Jardín. Na té byla společně s mužem britské národnosti. Toho média označují jako jejího partnera a ona se s ním na farmě měla pohádat. Cestou ji měl zastřelit dosud neznámý pachatel. 

Rodina měla obavy

Anna T. byla v Kolumbii už asi dva týdny na dovolené. Brit, který ji na cestě doprovázel, vyvázl bez zranění a s tamní policií spolupracuje. Motiv vraždy je zatím ale neznámý. Policie provádí výslechy svědků a pokouší se zmapovat, kudy mladá žena procházela. Tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu.

Co přesně se v Kolumbii stalo, zatím příbuzní zesnulé Anny neví. Blesku to řekl člověk blízký rodině. O cestě do Kolumbie prý nejbližší mladé ženy pochybovali. A jak vyšlo najevo, obavy z výletu do oblasti, kterou Anička navštívila, jsou rozhodně namístě.

Probíhá tam válka gangů

Jak uvedl britský Daily Mail, jde o první letošní vraždu, při které zahynula osoba cizí státní příslušnosti. Ovšem jinak je městečko Jardín a okolní region Antioquia neblaze proslulý velkou mírou násilí. Jen v samotném  13tisícovém Jardínu se každý rok stane 20 vražd.

Místní oblastní bezpečnostní expert Luis Fernando Quijano přímo řekl, že zahraniční návštěvníci nikdy nejsou informováni o situaci v regionu, jako je Antioquia. „Přijedou a vyrazí za památkami, aniž by si byli vědomi bezpečnostní situace,“ myslí si. Navíc doplnil, že v celém regionu Antioquia probíhá mocenský boj gangů o oblasti strategicky důležité pro drogové obchody.

Varovaly i úřady

To potvrzuje i rostoucí míra masakrů v posledních letech, na něž upozornil web insightcrime.org. Celá oblast Antioquie je místem, ve kterém se potýkají drogové gangy, uvádí a upřesňuje, že jen loni bylo v oblasti zaznamenáno sedm hromadných vražd.

Podle serveru se spolu sváří dvojice drogových mafií, kterým jde jak o klíčovou polohu regionu na cestě k moři tak o místní drogovou klientelu. Jak server uvedl s odvoláním na varování úřadu tamního ombudsmana ze srpna 2020, jsou tamní města, včetně Jardínu, v němž pobývala Češka, vysoce riziková právě s ohledem na konflikty mezi drogovými dealery.

Uživatel_5549396 ( 6. října 2021 01:54 )

"Anna" je to samé jako "Anička" , ty *** nevědoucí. Modlím se v duchu za tvou brzskou a bolestnou smrt. Martin D.

Uživatel_5549396 ( 6. října 2021 01:39 )

Vy dva kryplové, co schováváte svá jména pod ultratrapnymama prezdívkama, to vy byste meli byt zavražděni, když se snažíte honit svá prohnilá ega a traumata nad svym malopenisáctvím nad nasilnou smrtí mladé spolukrajanky. Fakt vam dvoum ***um preju , aby vam nekdo velmi brzy vysrilel vase prohnile rodiny. Martin D.

bullshit ( 29. září 2021 12:42 )

... sakra chtěl jsem napsat to samé, chybí už jen přídavné jméno "krásná"... kdyby normálně makala v ČR tak by se jí to nestalo.

jajas ( 28. září 2021 20:13 )

Prostě si Anička vybrala na dovču špatné místo. Nevím, jak velká je turistika do Kolumbie a za jakými krásami země, ale tato země, byť může být krásná, byla je abude vždy nebezpečná, takže to Aničce prostě nevyšlo.......

jerry ( 28. září 2021 19:51 )

Kufr, který si nesla na hotel, zmizel a doposud se jej nepodařilo nalézt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání