Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Češku Aničku (†25) zastřelili v Kolumbii: Rodina se její cesty do nebezpečné země bála!

Autor: kon, VaB, ČTK - 
28. září 2021
05:00

Mladou Annu T. (†25) z Česka v kolumbijském regionu Antioquia nedaleko obce Jardín zastřelil neznámý pachatel. Stalo se tak přímo na ulici ve chvíli, kdy se mladá žena vracela na hotel. Podle informací Blesku se rodina Anniny cesty do Kolumbie velmi obávala…

K tragédii došlo v pátek večer ve chvíli, kdy se podle listu El Tiempo pětadvacetiletá Anna vracela z farmy nedaleko obce Jardín. Na té byla společně s mužem britské národnosti, kterého média označují jako jejího partnera, s nímž se na farmě měla pohádat.

Když se vracela na hotel, cestou měl Češku zatím neznámý pachatel zastřelit. „Můžeme potvrdit smrt české občanky v Kolumbii. Příčinu úmrtí vyšetřuje tamní policie,“ sdělila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí. „Zastupitelský úřad je v kontaktu s rodinou oběti,“ doplnila.

Rodina měla obavy

Anna T. byla v Kolumbii už asi dva týdny na dovolené. Brit, který ji na cestě doprovázel, vyvázl bez zranění a s tamní policií spolupracuje. Motiv vraždy je zatím ale neznámý. „Provádíme výslechy a prověřujeme trasu, kterou před smrtí absolvovala,“ uvedl v sobotu regionální policejní velitel Gustavo Franco. Dodal, že tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu.

Co přesně se v Kolumbii stalo, zatím příbuzní zesnulé Anny neví. Blesku to řekl člověk blízký rodině. O cestě do Kolumbie nejbližší mladé ženy pochybovali. „Odjela před dvěma týdny. Vím, že rodina měla z cesty do takové země strach,“ popsal rodinný známý pro Blesk. „Do Kolumbie odletěla se svým přítelem z Velké Británie,“ doplnil.

Anička byla plná života

„Celá rodina touto tragédií trpí. Anička byla veselá a plná života, takové sluníčko, a chtěla všem lidem pomáhat. Byla moc hodná,“ uzavřel.

V procesu je už i možná repatriace zastřelené turistky. „Mohu potvrdit, že vyjednáváme s kolumbijskou stranu o repatriaci těla, ke které by mohlo dojít i dříve, než bude ukončeno vyšetřování případu kolumbijskou policií. Zastupitelský úřad je ve věci od začátku v kontaktu s rodinou,“ řekla mluvčí ministerstva zahraničních věcí Eva Davidová s tím, že vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a kvůli ochraně osobních údajů oběti nemůže komentovat další detaily případu.

matulik333 ( 28. září 2021 16:21 )

Až na to, že 21 rokov žijem vo Vašom "Čechúľlandu" a možno aj Ty žiješ z mojich daní. Ešteže som odolná správna "slovena"

cervena_sedma ( 28. září 2021 14:51 )

Kdyby se měla naplnit každá předtucha, tak je náš národ poloviční.
Tady se lidí bojí, i když člověk jede do Bulharska.

sorgedoktor ( 28. září 2021 13:26 )

S tou vychovou to u nektarych jedincu neni ani jednoduche, ani cernobile..Mne je jich velice lito a devcete taky

matulik333 ( 28. září 2021 13:13 )

K tej "nebezpečnej zemi" len to, že mám dobrú známu, ktorá už roky rokúce s rodinou žije na preskáčku v Kolumbii a na SR (cca pol roka tam, pol roka tu). A nič sa im nikomu nestalo a žijú si naprosto spokojne. Češka Anička mala proste "pech", že sa to zrovna stalo (stať sa to mohlo hocikde aj tu v ČR).

user ( 28. září 2021 12:48 )

Hlupáku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání