Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vražda Češky v Kolumbii: Annu T. (†25) zastřelili uprostřed noci. Přepadení?

Aktualizováno -
27. září 2021
19:55
Autor: ČTK, Matouš Voldřich - 
26. září 2021
21:06

Policie v kolumbijském regionu Antioquia oznámila smrt 25leté ženy jménem Anna T. z České republiky, kterou vyšetřuje jako vraždu. Informují o tom místní zpravodajské weby. Turistku údajně někdo zastřelil, když se v noci na sobotu vracela do hotelu, kde byla ubytovaná. České ministerstvo zahraničí ČTK potvrdilo, že v Kolumbii zemřela žena z Česka, ale bližší informace k okolnostem její smrti úřad neuvedl.

Můžeme potvrdit smrt české občanky v Kolumbii. Příčinu úmrtí vyšetřuje tamní policie,“ sdělila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí. „Zastupitelský úřad je v kontaktu s rodinou oběti,“ doplnila. Tělo Češky bylo nalezeno nedaleko obce Jardín jižně od města Medellín.

Smrt po hádce?

Zavražděná Anna tam pobývala společně s mužem britské národnosti, kterého některá média označují jako jejího partnera. List El Tiempo na svém webu uvádí, že podle prvních zjištění žena v pátek večer opustila farmu nedaleko uvedené obce „poté, co se s přítelem pohádala“. „Ale na cestě (zpět do hotelu) ji někdo uprostřed noci vícekrát střelil,“ pokračuje El Tiempo.

Zabitá Češka byla podle médií v Kolumbii na dovolené, v době smrti tam prý pobývala už dva týdny. Britovi, který ji na cestě doprovázel, se nic nestalo, a muž spolupracuje s vyšetřovateli. Policie zatím neoznámila, co by mohlo být motivem vraždy. Podle El Tiempo se Anna mohla stát obětí přepadení.

Kamarádka Anny pro Hlavní zprávy CNN Prima News uvedla, že Češka odjela do Kolumbie za dobrovolnickou prací. „S Aničkou jsme se poznaly letos. Byla hodná, čistá duše. Byl to milý člověk, který  jel do Kolumbie za tím, aby dobrovolničil. Anička se plánovala vrátit po zimě,“ uvedla kamarádka Anny T. 

„Píše se tady, že si spolu v Medellínu chtěli otevřít restauraci a koupili nemovitost za nějakých 690 tisíc kolumbijských peso," uvedla pro televizi Nova Kateřina B., který bydlí v Kolumbii. Televize dodala, že je Anna z Prahy a před rokem měla dostudoval medicínu na Karlově univerzitě. 

Přepadli ji?

Provádíme rozhovory a prověřujeme trasu, kterou před smrtí absolvovala,“ uvedl v sobotu regionální policejní velitel Gustavo Franco. Dodal, že tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu. Česká policie nemá o úmrtí Anny žádné informace. Kolumbijská strana ji nekontaktovala.

"Kolumbijská policie nás nekontaktovala. V podobných případech se zpravidla komunikuje na konzulární úrovni, tedy například přes velvyslanectví," řekl na dotaz Blesku mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

nick55 ( 27. září 2021 19:53 )

Studovala medicínu, jakou specializaci - to by asi dost napovědělo....

Dekref ( 27. září 2021 16:32 )

Poslal jsem 5 Kč na nadaci Plesku pro obhajobu pašeraček

ahojky ( 27. září 2021 14:34 )

Chrousar...vést? Kam by ho vedla?

bullshit ( 27. září 2021 12:20 )

sorgedoktor ( 27. září 2021 11:51 )

Oni to mozna vysetri...Ovsem ten partner pokud by pestovali nejake drogy asi moc Policii nepomuze..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání