Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kdo je zkrvavená blondýna se ztrátou paměti v Chorvatsku? Češka odhalila totožnost tajemné ženy

Aktualizováno -
21. září 2021
18:21
Autor: rc, shp - 
21. září 2021
09:50

Záhadný případ ženy se snaží rozlousknout chorvatští policisté. Rybáři na skaliscích u ostrova Krk našli zakrvácenou a zraněnou ženu. Blondýna, které může být kolem šedesáti let, si nemůže vzpomenout na to, kdo je, ani jak se na těžce přístupné místo dostala. Neměla u sebe žádné doklady. Policii se později ozvala žena z Česka, která tvrdí, že ví, odkud žena pochází.

V neděli 12. září kolem ostrova Krk plula skupina rybářů, kteří na skalách v moři uviděli blonďatou ženu. Na místo vyrazili záchranáři. Žena, které může být kolem šedesáti let, se nacházela v těžce přístupné oblasti. Skaliska jsou tam ostrá jako břitva a podle informací zpravodajského webu Anglija Today dokážou rozříznout i gumovou podrážku u boty. Pro záchranáře se tak jednalo o velmi těžkou záchrannou akci. Museli projít téměř pět kilometrů po skaliscích, aby ženu zachránili. 

Policisté na svých webových stránkách informují, že si nepamatuje své jméno, ani jak se na místo dostala. Neměla u sebe doklady, ani mobilní telefon. „Je to žena kolem šedesáti let, střední postavy a výšky 165 cm, s blond vlasy po ramena a modrýma očima,“ píší strážci zákona, že v době, kdy ji našli, na sobě měla tmavě modré pruhované tričko s kapucí, černé kalhoty, tenisky a růžový plátěný klobouk. Žena údajně ovládá angličtinu.

Britský deník The Sun píše, že po záchraně byla dehydratovaná a natolik slabá, že se sotva byla schopná napít. Na tváři měla odřeniny a byla zakrvácená. Navíc prozradili, že se v oblasti zdržují medvědi. „Je to extrémně nepřístupná část zálivu s velice ostrými kameny – doslova jsou jako žiletky. Nic tam není, ani zvířata, až na divoká prasata nebo medvědy, kteří jsou známí tím, že plavou při hledání potravy,“ uvedl místní s tím, že žena v tomto věku rozhodně na místo nemohla doplavat. 

Webu TN.cz se po objevení zahraničních článků ozvala česká turistka, který tvrdí, že zná ženinu národnost. „Byla velmi inteligentní, říkala nám, že strávila nějakou dobu v Anglii, takže uměla dobře anglicky,“ prohlásila s tím, že žena mluvila Slovensky. Jak se jmenuje a odkud pochází, si ale Češka nepamatuje.

Že se setkaly na Makarské, už prý nahlásila jak české, tak chorvatské policii. „Mohu potvrdit, že jsme od svědkyně informace o ženě dostali. Informace jsme dále předali chorvatské policii a v případě, že to bude potřeba, s vyšetřováním pomůžeme,“ řekl webu mluvčí české policie David Schön.

VIDEO: Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny  

dietr ( 21. září 2021 11:13 )

Baby po padesátce by neměly jezdit s manželama k moři, v zájmu vlastní bezbečnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání