Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapec (†11) zemřel v Chorvatsku po pádu z hradeb: Byl prý z Česka

Ostrov Krk, Chorvatsko (ilustrační foto)
Ostrov Krk, Chorvatsko (ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Aktualizováno -
7. září 2021
10:32
Autor: yks, ČTK - 
7. září 2021
06:37

Obrovská tragédie se stala v neděli na chorvatském ostrově Krk. Teprve 11letý chlapec se tam zřítil z desetimetrových hradeb. Záchranáři se snažili, jak jen mohli, ale dítěti už bohužel nebylo pomoci a později zemřelo v nemocnici. Podle chorvatských médií se mělo jednat o českého chlapce.

Neštěstí se stalo v neděli v oblíbené a turisticky frekventované oblasti chorvatského ostrova Krk v historické části stejnojmenného města. Teprve 11letý chlapec se okolo sedmé hodiny večerní zřítil z oblíbené místní vyhlídky na městských hradbách, dopadl na skalnatý útes a utrpěl smrtelná poranění. 

K neštěstí samozřejmě ihned spěchali záchranáři, bezprostřední zásah ovšem komplikoval fakt, že dítě spadlo na obtížně dostupné místo. Když ho zdravotníci konečně dostali do péče, převezli ho v bezvědomí do nemocnici v Rijece. Jak ale sdělila mluvčí policie Svemirka Miočičová, v noci dítě těžkým zraněním podlehlo.

Místní média s odvoláním na tamní policii uvedla, že obětí se měl stát český chlapec. Chorvatské úřady měly následně informovat také české ministerstvo zahraničí. „Můžeme potvrdit, že jsme byli chorvatskými úřady informováni o nehodě českého občana,“ sdělil Blesku Jakub Kopecký z Odboru komunikace ministerstva. Později doplnil, že na český zastupitelský úřad se v úterý dopoledne obrátili rodinní příslušníci, kterým ambasáda poskytla pomoc s repatriací.

 

wilddog ( 7. září 2021 18:24 )

Někteří lidé dovolenou během prázdnim vůbec nedostanou, někdo musí makat i prázdninách víme.. Chudák kluk i rodiče..

neznalek88 ( 7. září 2021 13:21 )

Přesně to si myslím také. Je to tragédie, ale nechápu proč musí jeho rodiče jezdit na dovolenou ve školním roce, když měli děcka loni takové výukové absence.

Tara-Tara ( 7. září 2021 12:22 )

rodiče je neokřiknou ve většině případů, nebo to mělo být nejlepší selfíčko

kralovna-vsech-mori ( 7. září 2021 11:54 )

Kdyby rodičové netahali kluka místo školy po Chorvatsku, mohl žít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání