Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapec (15) z Lichkova zachránil rodiče: Otec usnul u smažení hranolků a kuchyně začala hořet!

Tátu z Lichkova chytla mlsná: Smažení hranolků skončilo požárem! Rodinu zachránil syn (15)
 (Autor: Facebook/HZS Pardubického kraje)
Autor: rc - 
8. června 2021
10:52

Mlsná chytla otce od rodiny na Orlickoústecku. Rozhodl se proto, že si usmaží hranolky. Stačilo málo a večerní mlsání skončilo tragicky. Muž usnul a v domě vypukl požár! Kouř šířící se domem vzbudil patnáctiletého syna, který zachránil životy svých rodičů.

V brzkých ranních hodinách v pondělí vyjížděli hasiči Pardubického kraje do obce Lichkov na Orlickoústecku. V tamním rodinném domě vypukl požár. „Otce chytla mlsná, rozhodl se, že si usmaží hranolky, ale při smažení usnul v obývacím pokoji,“ uvedli hasiči na facebooku s tím, že nepříjemný zápach vzbudil patnáctiletého syna.

„Syn vzbudil rodiče, otec duchapřítomně začal oheň hasit a ostatní členové rodiny zatelefonovali na tísňovou,“ dodávají hasiči. „Při příjezdu hasičů byla již celá rodina před domem a požár uhašen,“ informoval velitel zásahu Jan Faltus s tím, že při požáru byla zraněná jedna osoba, které poskytli předlékařskou pomoc a posléze byla převezena s popáleninami na rukách do nemocnice. „Bylo velké štěstí, že se jejich syn probudil včas, zachránil život sobě i rodičům,“ dodal Faltus.

VIDEO: Jak se chovat při požáru ve vašem bytě nebo domě

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání