Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přemnožení hlodavci jim proměnili domov v kouřící ruinu! Rodinu na lopatkách zachránili sousedé

Autor: ran - 
30. května 2021
10:11

Rodinu Australanky Rebeky Wardové postihly dvě pohromy najednou. A za obě mohou přemnožené myši! Nejprve jim terorizovaly dům, pak jim překousaly elektrické rozvody a způsobily požár, který jim nemovitost kompletně zničil! Solidarita místních rodině ale pomáhá postavit se zpátky na nohy.   

Manželé Rebeka a James Wardovi z australského státu Nový Jižní Wales a jejich synové John (12) Charlie (9) a Oliver (7) přišli o střechu nad hlavou, když jim požár zničil celý dům. 

Za neštěstí mohou přemnožené myši, které v květnu zaplavily značnou část australského státu a velmi trápí místní zemědělce. Podle webu deníku Daily Mail myší pohroma postihla 80 procent místních farmářů.

Hlodavci za sebou nechávají spoušť v podobě poničené píce, zkonzumovaného obilí, a dokonce ohlodaných zemědělských strojů.

Do toho Wardovým rozkousali elektřinu ve střeše, odkud se po zkratu rozšířil požár do celého domu. Z členů rodiny se stali „bezdomovci“ a přišli o všechny věci i všechno vybavení. Během pár dní je ale místní komunita podpořila takovým způsobem, že jsou ze svého štěstí v neštěstí stále v šoku.  

„Jsme u vytržení, lítáme z té reakce jako na obláčku! Nevím co na to říct,“ pověděla paní Wardová ve vysílání ranní show místní televize, když líčila, čeho všeho se jí od jejích sousedů dostalo. „To je výhoda malé obce, lidé si pomůžou,“ dodala vděčně.

Realitka rodině nabídla tři měsíce zdarma v novém domě, místní firmy jim zase dávají jídlo a potřebné vybavení. „Díky tomu si můžeme oddechnout, popřemýšlet co dál a postavit se zase na nohy,“ libuje si Rebeka, zničenému majetku navzdory.

Wardovým myši lezly do domu, nenechávaly je chvíli vydechnout, jídlo museli schovávat v bednách na nářadí. „V noci po dětech lezly, kousaly nás po zádech, měli jsme je v botách, v postelích, všude,“ líčila Rebeka.

Když požár vypukl, sousedé pomáhali s hašením a také z domu zachránili domácí mazlíčky, mopslíka Little Miss a kočičku Lexie. Kromě toho se postarali o terénní auto, s nímž poodjeli od šlehajících plamenů. Také pro rodinu založili veřejnou sbírku na webu gofundme.com

Sousedé později hlásili, že myši před ohněm skákaly i ze střechy, mrtvé a popálené je pak nacházeli u sebe doma. Obydlí se podle Rebeky dá zachránit a zrekonstruovat, na jeho prohlídku se ale teprve chystá. 

Podle informací Daily Mail vláda Nového Jižního Walesu na boj s myší pohromou vyhradila v přepočtu téměř miliardu korun.

russoo ( 30. května 2021 16:02 )

Když si staví (nebo nechají stavět) ty papundeklové atrapy domů, tak se potom nesmějí tomu divit. Stačí postavit zděný dům a žádný hlodavci el. kabely nemůžou přehlodat, to by museli přehlodávat cihly. U dřevěnejch atrap domů jsou kabely volně mezi stěnama a tam je to pro myši hotový ráj. Takže jejich blbost...

msml20 ( 30. května 2021 11:53 )

Tak to by byl můj konec. Chudáci lidi. Naštěstí nemusím nic takového prožít, mám z nich trauma i když je mají ve zverimexu, určené ke krmení hadů.

Zobrazit celou diskusi