Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Obětavá máma Monika celý život pomáhala lidem: Teď jí požár vzal střechu nad hlavou, osobní věci a málem i život!

Autor: rix - 
19. června 2021
05:20

O veškerý majetek Moniku Š. z Veselí na Lužnicí připravil noční požár, který postihl její domov. Pokoušela se s plameny bojovat, ale sama se nadýchala zplodin a upadla do bezvědomí. Měla ohromné štěstí v neštěstí. Zachránili ji policisté, které před tím ještě stačila přivolat. Jinak jí ale nezůstalo zhola nic. 

Monika podle svých slov přijela z práce a jelikož k tomu ještě studovala, otevřela si učení a zapnula notebook. V průběhu učení ale usnula a nechala prodlužovačku zapojenou v zásuvce. Ženu probudilo až praskání v patře. Pak spatřila, co se děje. Její domov byl v plamenech. Ještě před tím, než se nadýchala kouře, se jí podařilo zavolat pomoc. Na místo naštěstí ještě včas dorazila dvojice policistů, kteří ji odnesli do bezpečí a vzkřísili. 

Ačkoli žena svůj boj o život díky záchranářům vyhrála, její majetek už se zachránit nepodařilo. Město pro ni proto uspořádalo veřejnou sbírku, kam již přispívají desítky lidí. A dobře vědí proč. Sympatická kosmetička vždycky pomáhala druhým, ani v časech pandemie nezůstala stranou a neváhala dobrovolničit v nemocnici. Není to ale zdaleka to jediné, proč by si zasloužila podporu.

O sbírce informovaly na sociální síti i její děti. „Před pár týdny v ranních hodinách zachvátil požár domov mojí maminky Moniky. Díky rychlému zásahu IZS se podařilo mamku zachránit z hořícího domu. Celá obytná část byla zničena společně s většinou jejích osobních věcí. Mamka se zasloužila v mnoha dobročinných a charitativních činnostech, vždy pomáhala potřebným a nyní potřebuje naši pomoc. Díky městu Veselí nad Lužnicí se podařilo založit veřejnou sbírku,“ napsal na facebook její syn Filip, který stojí mámě po boku.

Monika měla před tragédií pomáhat při povodních a charitativních akcích na podporu neonatologie a onkologie. Svůj čas věnovala i pořádání charitativních sbírek pro děti z dětských domovů. Pomáhala dokonce i jiné rodině z Kajetína, kterou dříve postihlo stejné neštěstí jako nyní ji – požár.

To, že lidé nejsou lhostejní, ocenila na sociální síti i její dcera. „Je úžasné vidět, kolik lidí s dobrým srdcem ve svém okolí máme,“ poděkovala lidem, kteří její mámě pomohli s vyklízením bytu, nebo jí nabídli náhradní ubytování. 

Sbírka trvá od 24. května až do 31. srpna a je vedena na transparentním účtu u České spořitelny. Informace o tom jak přispět lze najít na stránkách obce Veselí nad Lužnicí, které ji vyhlásilo.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa