Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otužilec utonul ve Veselí nad Lužnicí: Koupal se v pískovně, pak zmizel pod hladinou

Otužilec utonul při koupání v pískovně. Našli ho až další den policejní potápěči. (Ilustrační foto)
Otužilec utonul při koupání v pískovně. Našli ho až další den policejní potápěči. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
13. března 2021
13:44

Tragicky skončilo páteční plavání staršího pána, který se vypravil na pískovnu nedaleko Veselí nad Lužnicí. Náhle skončil pod hladinou a policie ho pak hledala v pátek večer i během sobotního dopoledne. Potápěčům se tělo podařilo z vody vytáhnout až v sobotu v 10:00 a policie varuje před osamělým koupáním ve studené vodě. 

Starší muž se utopil v pátek při koupání v jezeře pískovna nedaleko Veselí nad Lužnicí. Muž podle svědka plaval několik desítek metrů od pláže a najednou zmizel pod hladinou. Jeho tělo našli potápěči s hasiči v sobotu dopoledne.

Oznámení o neštěstí dostala policie v pátek před 17:00. Kromě hasičů tam s nimi vyjeli potápěči jihočeské zásahové jednotky. Pátrání v pátek ukončili kolem 21:00. V sobotu ráno se záchranáři na místo vrátili, tělo nalezli krátce po 10:00.

Okolnosti události bude policie dál zjišťovat. Na policejním webu to v sobotu uvedla Štěpánka Schwarzová z jihočeské policie.

Koupání ve studené vodě může být podle policie nebezpečné. Lidé by se neměli koupat sami, neměli by přeceňovat své síly a měli by zvážit svůj zdravotní stav.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání