Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhady Orlické přehrady: Při pátrání po dvou zmizelých našla policie úplně neznámé tělo!

Autor: VaB - 
13. března 2021
05:20

Orlická přehrada a Žďákovský most. Krásná příroda, úžasná vodní plocha a úchvatná stavba téměř padesátimetrového mostu. Jenže historie vodní plochy a mostu je více než děsivá. Orličtí vrazi tady shazovali své oběti do vody. Teď je místo opět protkáno tragédií, od začátku roku zde policisté nalezli dvě těla, po dvou dalších pátrají.

Případ „orlických vrahů“ se do paměti dostal snad každému obyvateli České republiky. Vrazi Karel Kopáč, Ludvík Černý a Vladimír Kuna zabili celkem pět lidí. Těla některých z nich shazovali ze Žďákovského mostu do Orlické přehrady.

Těla kriminalisté nalezli s pomocí potápěčů na dně. Dvě byla v sudu s louhem, další tělo bylo zabalené v pletivu. Černý a Kuna odešli od soudu s doživotím, Kopáč dostal 21 let vězení.

Orlická přehrada a most tak mají od této doby pochroumanou pověst. Ostatně z názvu přehrady vzniklo i pojmenování zločinecké party „Orličtí vrazi“. Louh do sudů vrahům údajně obstarával Ivan Roubal, který byl sám také odsouzen k doživotnímu trestu za pět vražd.

Našli více, než hledali

Policisté se teď k Orlíku vrátili. Pátrali tam totiž po dvou pohřešovaných, u kterých je obava, že mohli spáchat sebevraždu skokem z mostu. Situace se zkomplikovala právě během sobotního pátrání po pohřešovaném muži z Příbrami.

„Při pátrání po pohřešovaném bylo nalezeno tělo jiné osoby. Tu nemáme ztotožněnou z toho důvodu, že se ve vodě nacházela patrně delší dobu. Budou probíhat různé expertizy,“ popsala Blesku policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Před několika dny probíhalo další pátrání v nádrži. „Policisté pátrali po pohřešovaném muži z Milevska, je nezvěstný od prosince. Stále nebyl nalezen,“ dodala policejní mluvčí. V pátrání jsou tak stále dva nezvěstní muži, podařilo se pouze najít tělo se záhadnou minulostí.

Jedním z pohřešovaných je Martin Novotný z Příbrami. Je vysoký 170-175 centimetrů, zdánlivé stáří je 45 let. Má šedivé vlasy, stejně barevné i oči.

Nad přehradou podle informací Blesku celkem dvakrát létal vrtulník Letecké služby Policie ČR. Naposledy ve čtvrtek, policisté pečlivě prohledávali vodní plochu a břehy. Před necelým měsícem probíhalo na vodní ploše jiné pátrání, po muži, který měl v Kamenici nad Lipou spáchat vraždu. Jeho tělo se policejním potápěčům podařilo najít po dvou dnech. I tehdy tam zasahoval vrtulník.

PPP150W ( 14. března 2021 13:51 )

Máte to špatně. Pokud vím, z Orlíku žádná oběť nevyplavala.

beda88 ( 13. března 2021 12:29 )

hlavně , že paka novinářský melou dohromady mosty Žďákovské a Podolské. to snad nevidí pouhým okem rozdíly v klenbách, od 6. obr.? už tam nehulte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání