Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Poustevník (70) žije čtyřicet let v chatrči uprostřed lesa: Rád by se oženil s Kim Kardashianovou!

Autor: ran - 
29. května 2021
15:24

Jake Williams (70) žije dlouhá desetiletí uprostřed lesa ve skotské divočině, ke stáru by ale prý rád někoho k ruce. „Nevzdávám se naděje, chtěl bych se oženit s Kim Kardashianovou!“ překvapil muž s dlouhým bílým vousem i vlasem.    

Žije v katastru skotského Cairngormsu už od 70. let, kdy v divočině koupil polorozpadlý dům a zůstal v něm natrvalo. Nyní si na samotě ‚odkroutil‘ už čtyřicátý rok a říká, že by rád alespoň na stará kolena nějakou milou ženu.

„Stalo se, ale nikdy jsem neplánoval, že zůstanu tak dlouho sám. Jinak jsem ovšem šťastný, mám rád tenhle život. Akorát bych ho chtěl ještě s někým sdílet,“ řekl v dokumentárním pořadu pro televizní kanál Channel 5 Jake. Reportér ho bedlivě poslouchal při obědě, na který ho Jake pozval.

Sympatický šedovlasý muž v mládí studoval na univerzitě, pak se ale přidal k jedné komunitě volnomyšlenkářů, pořídil si polorozpadlý barák a přál si, aby se kolem něj vytvořila skupina hippies, s nimiž by prožíval vše dobré i zlé. To se ale nestalo, přesto však v domě zůstal.

Jake poustevničí už 40 let, hodil by se mu prý ale někdo mladší, aby mu pomohl s provozem. „Už stárnu, budu časem potřebovat někoho k ruce. Asi se ožením s Kardashianovou a budeme mít kupu dětí,“ řekl žertem a reportéra překvapil a rozesmál. „Ne, vážně, rád bych někoho milého k sobě,“ dodal už trochu seriózněji.

Zkušenosti s manželstvím ale Jake má, což o to. „Před lety jsem byl ženatý, ale nepovedlo se. Možná kdybych tehdy četl knížku Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše, mohlo to být jinak a byl bych dnes pořád ženáč,“ zavzpomínal na zašlé časy. „Ale neztrácím naději,“ říká.

Jake prý nikdy nezažil hlad a jí docela zdravě. „Sbírám ze silnic sražená zvířata a vařím si je,“ překvapil reportéra podruhé. Nabídnutou porci ale host neodmítl. Podával se přejetý bažant s bramborem a zeleninou. „Snadno se to shání a neleze to do peněz. Před domem mám velký zeleninový záhon, hladem jsem nikdy netrpěl,“ usmál se Jake a nabral si další sousto své domácí stravy.

frantacizek ( 29. května 2021 17:22 )

tak to předem říkám pane, že bude těžký..Já tu paní moc neznám, ale nevypadá z fotky, že by měla schopnosti a buňky starat se na plný, ale i částečný úvazek, dlouhodobě o seniora

Zobrazit celou diskusi