Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé svědectví z lanovky smrti: Žena si natočila svoji jízdu těsně před smrtícím pádem

Autor: DH - 
25. května 2021
11:11

Italská umělkyně Adele na svém instagramu zveřejnila video z dovolené nedaleko jezera Loga Maggiore. Za obyčejnou nahrávkou se ovšem skrývá děsivý příběh. Vznikla totiž jen pár minut předtím, než na stejné lanovce došlo k děsivé tragédii, při které dosud zahynulo 14 lidí z kabinky, která se zřítila k zemi.

Stále nevěří tomu, co se stalo. Umělkyně z italského města Cosenza Adele Ceraudo trávila dovolenou v oblasti okolo Lago Maggiore se svým manželem. Rozhodnutí vyrazit uplynulou neděli na lanovku Stresa-Mottarone pro ně pak mohlo být fatální. Jen pár minut poté, co nasedli do kabinky, se totiž jiná zřítila, a to na stejné trase.

„Nastupovali jsme kolem 10. Během cesty nahoru jsme ale nic necítili. Byl nádherný výhled a já jsem začala točit video, které jsem pak dala na sociální sítě,“ vzpomínala Adele pro list Corriere Della Sera. Pravděpodobně během natáčení došlo přitom k jedné z největších tragédií v historii cestování lanovkami.

14 lidí zemřelo

V neděli dopoledne cestovalo na vrcholek Mottarone v italských Alpách přibližně 25 osob. Podle dostupných informací se utrhlo nosné lano a kabina se zřítila do strmého a zalesněného terénu. Stalo se tak přibližně 300 metrů před cílovou stanicí ve výšce 1492 metrů nad mořem. Při tragédii zemřelo dosud 14 osob včetně tří malých dětí.

„Cítím vděčnost, ale zároveň mi doslova láme srdce to, co se tam stalo. Příbuzní věděli, že jsme v oblasti, a snažili se nám dovolat, což ale nešlo, protože jsme byli mimo a řešili jsme tamní šílenou situaci. Byli jsme v hrozném šoku, minulou noc jsem nezamhouřila oko,“ doplnila žena, která měla se svým manželem velké štěstí.

Nehodu kromě přibližně 11 dalších pasažérů přežilo i pětileté dítě, které utrpělo řadu zlomenin a poranění lebky. Lékaři museli přistoupit ke složité operaci a nevědí, zda přežije. Při tragédii údajně zemřela většina jeho příbuzných včetně matky, otce a sourozence.

Video  Obrovská tragédie: Kabina lanovky v Itálii se utrhla, 14 mrtvých  - Reuters
Video se připravuje ...

zdenekksevratiI ( 25. května 2021 22:53 )

Stejné jako při dopravní nehodě například autobusu

zdenekksevratiI ( 25. května 2021 22:52 )

Bůh ví, co Bureš těm ovcím do těch koblih přidává

luděk karpíšek ( 25. května 2021 16:45 )

Co to tady trolíš
U článku s pokorou a vzpomínkou

y1xcvbnm ( 25. května 2021 13:16 )

muselo to být hrozné když mezi mrtvými byli živí naházení na jedné hromadě, šílené

Matos7 ( 25. května 2021 11:46 )

VIVAT BABIŠ
BABIŠ NA PRAŽSKÝ HRAD, BARTOŠ A RAKUŠÁK NA HRAD MÍROV

Zobrazit celou diskusi