Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující prohlášení prokurátora o únosu Maddie: Hlavní podezřelý nikdy nestane před soudem!

Autor: rc - 
2. června 2021
16:21

Ještě letos na jaře německý prokurátor, který má na starosti vyšetřování zmizení Madeleine McCannové, prohlásil, že si je jistý, že němečtí vyšetřovatelé obviní Christiana B., jenž je podle nich zodpovědný za zmizení britské holčičky. Ovšem koncem května oznámil šokující zprávu. Podle Hanse Christiana Wolterse je možné, že Christian B. se ze zmizení Maddie, po níž se pátrá čtrnáct let, nikdy nebude zpovídat před soudem!

„Vždy jsme trvali na tom, že muž, kterého jsme identifikovali jako hlavního podezřelého, je muž, o kterém se domníváme, že spáchal trestný čin, a nikoho jiného nehledáme. Jsme optimističtí, že tento případ vyřešíme,“ uvedl před časem prokurátor Hans Christian Walters pro britský deník Daily Mail s tím, že mají konkrétní důkaz, že Christian B., jehož němečtí vyšetřovatelé pokládají za hlavního podezřelého, stojí za zmizením Madeleine McCannové.

„Vážně a důkladně se snažíme objasnit zmizení Madeleine McCannové a nebudeme na to spěchat. Kvalita je důležitější než rychlost,“ uvedl pro britský deník Daily Record s tím, že to bude ještě trvat pár měsíců, ale je si jistý, že Christian B. bude obžalován.

„Jsem optimistický, že tento případ vyřešíme,“ uvedl v dubnu. Zároveň loni v červnu prohlásil, že věří, že Maddie již není naživu. Ovšem nyní uvedl, že si není jistý, zdali vůbec někdy dojde k obžalobě podezřelého. „Vyšetřování v případě Maddie bude trvat několik měsíců. Zda nakonec padne obžaloba, to momentálně nemohu předvídat,“ uvedl a popřel, že by někdy vůbec řekl, že mají silné důkazy o vině Christiana B.

Prokurátor dodal, že není v kontaktu s rodiči zmizelé Maddie Kate a Gerrym McCannovými, kteří stále věří, že jejich dcera je naživu a vrátí se k nim domů.

Maddie zmizela jako tříletá, když byla na dovolené se svými rodiči a sourozenci v portugalském letovisku Praia da Luz. Rodiče jednoho večera nechali děti spát v apartmánu a odešli do nedaleké restaurace povečeřet s přáteli. Děti stále chodili kontrolovat, ale při jedné z kontrol zjistili, že malá Maddie není ve své posteli.

Nastalo pátrání, ale ani po čtrnácti letech není jasné, co se tehdy v Portugalsku stalo. Minulý rok německá policie přišla s tím, že za zmizením Maddie může být pedofil Chrisitan B., který si v současnosti odpykává trest za znásilnění dvaasedmdesátileté ženy v Praia da Luz.

Jeho právník však popírá, že by měl jeho klient něco společného se zmizením britské holčičky. „Vyšetřování postupuje. Stále nám však chybí důležité informace. Nechceme nechat kámen na kameni,“ dodal prokurátor.

VIDEO: Maddie se ztratila v roce 2007 v Portugalsku.

zirioges ( 2. června 2021 22:15 )

Garry a Kate mají na svědomí tajné pohřbení Madeleine Beth McCann. Portugalská policie má veškeré důkazy o smrti dívky v apartmánu. Předávkování dětí prášky na spaní se potvrdilo u dvojčat. Neplodný a nadržený Garry neunesl tíhu rodičovství a pokud tvrdí, že Madeleine stále žije, měl by jí dát pokoj. Dnes je již plnoletá a o rodiče nejeví zájem...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání