Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Horká stopa zmizelé Maddie McCannové: Hledají přízrak, popsal místní usedlík

Autor: štt - 
14. září 2020
19:37

V roce 2007 v portugalském letovisku beze stopy zmizela Madeleine McCannová. Hlavním podezřelým je nyní místní tulák z Německa Christian B. V případě jsou ale další otazníky – policie teď pátrá po kamarádovi podezřelého, který by ho mohl pomoci usvědčit.

Policie pátrá po nejmenovaném Němci, který mohl být bývalým kamarádem usvědčeného sexuálního delikventa Christiana B. Policie si myslí, že jeho svědectví by mohlo objasnit slepá místa případu.

Policejní mluvčí hledaného muže ujišťuje, že s ním bude zacházeno pouze jako se svědkem, nikoliv jako podezřelým. Svědek měl s Christianem v době incidentu žít v kempu poblíž portugalského letoviska Praia de Luz.

Německá policie již vyslechla jednoho z blízkých Christiana B., který se přátelil s odsouzeným násilníkem. Zdroj jim sdělil: „Zdálo se, že se ani neznají jménem. Je možné, že ten, koho hledáte, odjel do Barragem da Bravura. Christian se s námi moc nebavil. Byl hodně tichý a rád si hleděl pouze svého.“

Tělo malé Madeleine doposud nebylo nalezeno. Všechny stopy směřují k rozlehlé vodní nádrži nacházející se nedaleko kempu.

Další svědek Brit Kit Thackeray žije v blízkosti nádrže po více než 30 let. Médiím sdělil: „Skupina Němců sem přijela na začátku nového tisíciletí. Policií hledaný svědek může být teď naprosto kdekoliv.“

Oblast, kde Maddie zmizela, byla ihned prohledána. Místní novináři však tvrdí, že policie zde strávila pouze dvě hodiny a do nádrže nebyli vysláni potřební potápěči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání