Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Průlom v případu zmizelé Maddie? Odhalili jsme nové stopy a svědectví, uvedli detektivové

Autor: rc - 
3. prosince 2020
18:34

Němečtí vyšetřovatelé oznámili posun v případu Maddie McCannové. Tříletá holčička zmizela v roce 2007 v portugalském letovisku Praia da Luz a od té doby je stále nezvěstná. Hlavním podezřelým v případu se stal Němec Christian B., který si odpykává trest ve vězení za jiný případ. Tamní prokuratura nyní oznámila, že je připravena třiačtyřicetiletého muže obvinit z tří sexuálních zločinů, jichž se měl dopustit v Portugalsku. Zároveň uvádí, že má silné důkazy o tom, že je nešťastná Madeleine mrtvá!

Madeleine McCannová byla nahlášena jako nezvěstná v květnu roku 2007. Tehdy tříletá holčička trávila dovolenou se svými rodiči Kate a Gerrym v Portugalsku v letovisku Praia da Luz. Její rodiče si užívali večer se svými přáteli v restauraci ležící nedaleko apartmánu, kde Maddie spala se svými sourozenci. Ovšem při jedné z kontrol dětí zjistili, že holčička není ve své postýlce. Na místo přivolali policii a započalo pátrání, které trvalo třináct let. Jak se zdá, nyní by konečně mohlo dospět ke svému konci.

Němečtí vyšetřovatelé v červnu tohoto roku oznámili, že v případu zmizelé Maddie mají nového hlavního podezřelého Christiana B., který v době, kdy malá Maddie zmizela, žil v Portugalsku. V portugalském Algarve pobýval mezi lety 1995 a 2007. Třiačtyřicetiletý muž si v současné době odpykává trest za drogy v německém městě Kiel. Po vykonání trestu má být převezen do Wolfenbuttelu, kde ho čeká sedmiletý trest za znásilnění ženy v Praia da Luz v roce 2005.

Podle informací britského deníku Daily Mail soud začátkem tohoto měsíce zamítl jeho odvolání proti odsouzení za znásilnění z roku 2005 a jeho sedmiletý trest potvrdil. Při vyšetřování zmizení Maddie policie navíc podezřelého spojila s dalšími nevyřešenými případy.

Vyšetřovatelé Christiana vyšetřují ze znásilnění irské průvodkyně Hazel Behanové. Podle informací britského deníku The Sun dnes sedmatřicetiletá žena byla znásilněna v jejím bytě v roce 2004. Zároveň je vyšetřován za sexuální obtěžování dětí. Desetiletá holčička z Německa uvedla, že muž před ní na pláži v Portugalsku předváděl sexuální akt. Stát se to mělo pouze měsíc předtím, než Maddie zmizela. Několik dalších dětí mělo vypovědět, že se před nimi obnažoval. 

Vyšetřovatel Hans Christian Wolters uvedl, že policie prověřuje právě spáchání zmíněných tří sexuálních případů, které se staly právě v Algarve, a že předpokládá, že jejich vyšetřování bude uzavřeno dříve než případ Maddie. „Jsme si velmi jistí vyšetřováním zmizení Madeleine, ale vzhledem k rozsahu případu lze očekávat, že ostatní řízení budou ukončena dříve,“ uvedl ohledně dalšího vývoje pro The Sun.

„Věci se v tomto případě vyvíjejí a došlo k několika slibným tipům a stopám, zejména od britských rekreantů, kteří byli v době zmizení Madeleine v Praia da Luz. Doufáme v průlom. V tuto chvíli nemáme dost na to, abychom ho obvinili ze zmizení Madeleine, ale důkazy v ostatních případech jsou velmi silné,“ tvrdí zdroj blízký vyšetřování.

VIDEO: Maddie se ztratila v roce 2007 v Portugalsku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání