Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nešťastná Aimee (†21) se oběsila: Byla obětí brutálního napadení a nedokázala s tím žít

Autor: ran - 
25. dubna 2021
19:59

Aimee Purdeyová (†21) zemřela v hotelovém pokoji, když se vrátila z večírku s přáteli. Oběsila se dva roky poté, co ji její bývalá přítelkyně vlákala do bytu a s dalšími třemi dívkami ji brutálně zmlátila. Celou dobu až do své smrti pak bojovala s úzkostmi a depresemi.

V březnu 2020 našla nad ránem anglická policie tělo Aimee bez známek života v hotelovém pokoji. Dívka měla na noc zamluvený nocleh v hotelu New Union v manchesterské čtvrti Gay Village, kde byla večer před smrtí na party s přáteli. Policii zalarmovala její tehdejší přítelkyně, když jí brzy ráno poslala zprávu ve znění „Promiň“. Podle Daily Mail se poté oběsila.

Uzavřel se tak smutný příběh, který začal v lednu 2018. Tehdy Aimeeina bývalá přítelkyně Simone McDermottová (21) dívce napsala, že je smutná a chtěla by si jí poplakat na rameni. Aimee netušila nic zlého a i přes pokročilou noc se vydala k Simoně do bytu. Tam ji surově zmlátila ona a tři další dívky.

Jedna z nich si útok natáčela a všechny ji zasypaly ranami, kopaly ji a smáli se jí. Aimee si z útoku odnesla mnohočetné podlitiny na hlavě i jinde po těle. Po napadení jí také slezl nehet na jednom prstu. Tři týdny pak nedokázala vyjít z domu, tak se bála, že skupinku v obchodě nebo jinde venku potká.

Skupinka útočnic ve složení Melissa Marriottová, Siobhan Waitová, Victoria Houghtonová a Simone McDermottová se nakonec i vyhnula vězení. Přiznaly se k přepadení a k tomu, že dívku chtěly okrást, do vězení je ale přesto soud neposlal, napsal Daily Mail. 

Aimee chování žen, kterým důvěřovala, silně poznamenalo. „Nemohla jsem pracovat ani nic dělat, přišla jsem o sebedůvěru a necítila jsem se v bezpečí. Ve vztazích jsem začala být paranoidní,“ uvedla po útoku s tím, že každé pozvání od kamarádů si vysvětlovala tak, že jí určitě budou chtít ublížit.

Začala užívat prášky proti úzkosti. S psychickými problémy se pak už prala  dlouhodobě. Jednou se i předávkovala diazepamem a od té doby byla v péči psychiatra. Zemřela tři měsíce před další kontrolou. Rodina se ale v době jejího úmrtí domnívala, že nejhorší už má za sebou. Opak byl pravdou.

„V té době jsem měl pocit, že se Aimee dala dohromady, měla ráda práci, kterou dělala ráda, uvažovala taky o tom, že si dodělá školu, chtěla jít na kadeřnici,“ uvedl po její smrti otec David Purdey. 

Aimee si prošla obdobím sebepoškozování, několikrát se pokusila o sebevraždu. Ze slov koronera Fiony Borrillové, vyšetřující její smrt, ale vyplývá, že si dívka možná neuvědomovala, že její počínání může mít fatální důsledky. „Zdá se, že Aimee měla impulzivní povahu, a já se domnívám, že doufala, že ji někdo včas najde,“ řekl.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Trápí vás psychické problémy? Svěřte se odborníkům Blesku. Trápí vás psychické problémy? Svěřte se odborníkům Blesku. | Blesk

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání