Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rebecca (23) má každý prs úplně jiný: Může za to zvláštní syndrom, říká

Autor: jel - 
14. dubna 2021
12:34

Becca Butcherová z Barnsley v Anglii trpí takzvaným Polandovým syndromem. Tato vrozená anomálie se projevuje především jedním chybějícím prsním svalem. Díky tomu má mladá dívka jedno prso velikosti A a druhé velikosti D. Přestože jí byla nabídnuta bezplatná operace, odmítla a doufá, že inspiruje jiné ženy trpící stejným problémem, aby o něm mluvily a nestyděly se za něj. 

Když byla Rebecca v pubertě, lékaři jí řekli, že je to pouze pomalejším vývojem. Jenže jak dospívala, rozdíl mezi oběma prsy byl stále výraznější. „Všimla jsem si, že jedno z mých prsou by potřebovalo podprsenku, ale myslela jsem, že nemá cenu ji nosit, dokud to druhé nedoroste,“ prozradila mladá žena pro server Metro.uk. Dodala, že ji později na rozdílnou velikost prsů začali upozorňovat i jiní lidé. Začala proto nosit podprsenku, ale takovou, která by seděla menšímu prsu. 

Nakonec na internetu objevila, že existuje Polandův syndrom a že je to zřejmě to, čím trpí. Znovu proto navštívila lékaře, ti však o neobvyklé anomálii nikdy neslyšeli. Právě proto, že jde o poměrně neznámou vadu, si Rebecca myslí, že u mnoha žen zůstane tento syndrom nediagnostikovaný. 

Následně mladá žena navštívila specialistu, který jí nabídl operaci zdarma. „Řekla jsem, že nechci operaci, že chci jenom vědět, proč jsem taková, jaká jsem a jak se s tím naučit žít,“ vysvětlila s tím, že se u doktorů s příliš velkým pochopením nesetkala.

Rebeccu jednoho dne napadlo, že určitě existuje mnoho jiných mladých dívek a žen, které mají stejný problém a mají pocit, že jsou na něj samy. Rozhodla se proto natočit video, které zveřejnila na sociální síti a od té doby jí pravidelně chodí zprávy od žen trpících Polandovým syndromem.

„Mnoho žen mi říká, že nikdy neměly muže, protože se bojí, že je tato skutečnost odradí,“ promluvila o obsahu zpráv, které dostává. Vysvětlila také, že ona osobně s tím nikdy neměla problém a žádného jejího partnera to nikdy neodradilo. I nyní má vztah trvající přes dva roky.

„Říkám o tom mužům dopředu. Říkám, že mám deformaci hrudníku, což znamená, že sval pod mou hrudní stěnou se při narození nevyvinul správně, tak to prostě je,“ uzavřela dívka.

Video  Nezanedbávejte výběr podprsenky: Špatná velikost ohrožuje vaše zdraví!  - Petr Cífka/BPŽ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi