Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jozef (†47) se stal obětí mladíků, kteří si chtěli vyzkoušet vraždu. Rodiče volají po spravedlnosti

Autor: ran - 
21. února 2021
20:12

Nad neuvěřitelnou brutální vraždou, která se stala počátkem února ve slovenském Martině, zůstává rozum stát. Televize JOJ přinesla rozhovor s rodiči zavražděného Jozefa (†47). Žádají, aby se vrahům provedlo to samé, co oni jeho synovi. Dva mladíci jsou zadrženi poté, co v civilním krytu zamordovali nic netušící oběť, kterou si náhodně předem vybrali.

Dva mladí obyvatelé obce byli zadrženi a jsou ve vazbě. Měli ale ještě tolik drzosti, že proti rozhodnutí soudu o vazbě podali stížnost! Městem tato nepochopitelná vražda natolik otřásla, že se k ní vyjádřil i jeho primátor.

Primátor tomu nemohl uvěřit

„V prvním okamžiku jsem si myslel, že je to hoax, připravovat vraždu člověka. Že někdo bezdůvodně naplánuje něco takového, je šokující. Myslím, že je to zřejmě i důsledek výchovy,“ řekl pro web Noviny.sk primátor města Ján Danko. 

Mladíci Jozefa na benzínce nalákali na společné popíjení alkoholu a zatáhli ho do neudržovaného a opuštěného krytu civilní obrany. Oznámili mu, že zemře. Při vraždě použili i skleněný střep, kterým mu podřízli hrdlo. Zaznívala slova jako „chci vidět mozek“ a podobné hrůzy. Počínání dvou vrahů přihlížel jejich třetí, mladistvý kumpán.

Když po útoku prvního oběť už ležela nehybně na zemi, měl se přidat druhý vrah. „Měl vzít skleněný střep, že si chce být na sto procent jistý, že je poškozený mrtvý. Tím se mu zařízl do krku a pak ji podal prvnímu obviněnému. Ten měl říct, že chce vidět mozek a poškozenému měl začít ještě řezat do hlavy,“ popsal detaily o šíleném činu policejní Michal Slivka. 

Oko za oko, zub za zub...

Rodiče mrtvého Jozefa viděli naposledy 19. ledna. Ve svém zármutku a rozhněvanosti na vrahy otec vyjádřil přání, aby se jim stalo to samé, co udělali jejich synovi. Nebo aby dostali aspoň doživotí.

Když ještě žije a někdo mu tohle udělá, já si to neumím představit, je to strašné, bylo to strašné, jak musel trpět,“ řekla televizi JOJ Mária, matka oběti. „Když chtěli ještě i mozek vidět,“ kroutil hlavou otec Vladimír. 

Město Martin má podle informací webu čtyři kryty podobné tomu, v němž k vraždě došlo. Některé jsou ve správě města, některé ale ne. Ty jsou ve velmi špatném stavu a stahují se do nich různé kriminální a jiné živly. „Všechny naše kryty jsou zamčené a jsou zabezpečené,“ podotkl primátor Danko ke stavu krytů, o které se stará město. 

Po Jozefově pohřbu 12. února na místním hřbitově si obvinění mladíci vůči rozhodnutí o vazbě podali stížnost.   

Video  Jozefa (†47) zavraždili dva mladíci, chtěli si to prý zkusit. Rodiče žádají nejpřísnější trest!  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

smeagol ( 21. února 2021 22:16 )

Obavam se, ze takovych pripadu bude pribyvat. V hlave na**ano, zblbli z pocitacovych her a filmu.

hafblaf ( 21. února 2021 21:29 )

Utratit, nechat je žít, je výsměch jeho rodičům.

XYZ3 ( 21. února 2021 21:09 )

Mladistvý kumpán... páni redaktoři, co takhle pravopis?

kjui ( 21. února 2021 20:55 )

Pravvda oko za oko,zub za zub,smrt za smrt

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání