Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Invalidní důchodce přišel při požáru o všechno: Jeho děti zoufale prosí o pomoc

Autor: DH - 
23. února 2021
14:22

V neděli 14. února okolo druhé hodiny vypukl v Kostelci nad Orlicí rozsáhlý požár rodinného domu a přilehlých objektů. Hasiči místo zabezpečili až během rána a plameny mezitím stihly zničit prakticky veškerý majetek. Bohužel, v domě žil invalidní důchodce, kterého neštěstí připravilo o všechno. Lidé se mu teď pomocí sbírky snaží pomoci.

Požár v Kozodrech, městské části Kostelce nad Orlicí, likvidovalo v neděli brzy ráno pět jednotek hasičů, které na místě vydržely až do dopoledních hodin. Zjistilo se, že za rozsáhlým požárem pravděpodobně stál přizděný trám ke komínu, jenž byl navíc ve špatném stavu. Následky, které se definitivně ukázaly až v odpoledních hodinách, jsou fatální.

„Mému tatínkovi shořela kůlna, dílna, stodola, garáž, a co je nejhorší, i dům. Shořelo naprosto všechno vybavení, od vrtačky, přes svářečku, hoblovačku, až po auto a traktor. Otec je v invalidním důchodu a vzhledem k obrovskému a rozsáhlému množství škod nejsme schopní ufinancovat všechny náklady na opravu,“ napsala dcera majitele nemovitosti k textu, ve kterém prosí o pomoc, ať už fyzickou, finanční nebo věcnou.

V rámci pomoci dokonce v Kostelci nad Orlicí hned v pondělí mimořádně zasedla Rada města a bez váhání se rozhodla vypsat vlastní finanční sbírku. Hotově mohou lidé přispívat do kasičky třeba v podatelně městského úřadu.

Dcera majitele Denisa a jeho dva synové Ondřej a Jan prosí i o fyzickou a věcnou pomoc. Pokud by jim byl ochotný pro jejich otce věnovat jakékoli vybavení domu, dřevo, nářadí nebo pracovní stroj, má Denisu dotyčný kontaktovat na jejím facebooku a přiložit telefonní číslo.

Rodina v současné době bude na pozemku uklízet a zabezpečí dům tak, aby se nezhroutil. Následně bude potřebovat veškerý stavební materiál k jeho obnově a také sehnat finance na pokrytí nové střechy. Dál budou probíhat brigády na domě a jako poslední proběhne koupě zničeného vybavení domu. Se vším bude rodina potřebovat pomoc a prosí všechny, kdo by byli ochotni, aby se jim ozvali.

„Všem, kteří nám píšou a nabízí vybavení domácnosti, srdečně děkuji, prvně ale potřebujeme zabezpečit a zrekonstruovat dům, následně dovybavit, čím bude potřeba,“ dodává na závěr dcera.

kralovna-vsech-mori ( 23. února 2021 17:27 )

A co pojistka? Pán neměl?

blamal ( 23. února 2021 15:21 )

A vy se stydte a nechte si svy fizlacko bolsevicky udavacsky napady pro svou rodinu, ubozaku.

offline ( 23. února 2021 15:04 )

Pán je v invalidním důchodu, ale v domě má nářadí pro sedm řemesel - to asi někomu půjčoval, nebo co. A oni se to ani neostýchají zveřejnit a ještě chtějí po lidech nové. Nadto takový velký dům jen pro sebe - ať si tatínka vezmou dětičky pěkně k sobě a starají se o něj, když je ten důchodce, nebo ať si sociálka prověří, komu dává peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání