Není vůbec běžné, aby jedna dívka dekorovaná jako nejkrásnější Češka objela hned dvě tak prestižní mezinárodní soutěže, navíc s takovým časovým odstupem (2019 a 2021). Jenže vše zkomplikoval koronavirus. 

Česká Miss se totiž v roce 2020 nevolila, organizátoři stihli představit jen finalistky a pak museli volbu královny krásy kvůli vládním omezením odložit. „Není pro nás jednoduché naplánovat aktivity ke spokojenosti všech zúčastněných a neporušit vládní nařízení,“ vysvětlila ředitelka soutěže Veronika Farářová.

A tak znovu dostala šanci Vavrušková, která v roce 2019 získala titul Česko-Slovenská Miss, Česká Miss Earth a pak ve světovém finále Miss Earth na Filipínách skončila třetí.

VIDEO: Česko-Slovenská Miss 2019 Klára Vavrušková: Hokejky mají smůlu, už jednoho doma má! 

Video
Video se připravuje ...

Česko-Slovenská Miss 2019 Klára Vavrušková: Hokejky mají smůlu, už jednoho doma má! 

Teď bude reprezentovat na Miss Universe, která se kvůli pandemii přesunula až na letošní rok. „Podle posledních informací by se finále mělo uskutečnit koncem dubna či začátkem května,“ prozradila Farářová.

A radost má samozřejmě hlavně kráska z Kostelce nad Orlicí. „Velmi mě to potěšilo. Dívce se jen tak nepoštěstí jet hned na dvě tak velké světové soutěže. Většinou to bývá jedna, a konec. Děkuji moc za tuto příležitost,“ radovala se.

V tuto chvíli nelze mluvit o velkých přípravách. Miss Universe si zatím vyžádala fotografie, na kterých má být soutěžící dané země vyobrazena jako silná, mocná a sebevědomá žena. Focení se zhostila Anna Koniaeva.

VIDEO:  Klára Vavrušková patřila od začátku mezi favoritky! Kde jsou její přednosti?

Video
Video se připravuje ...

Finalistka České Miss Klára Vavrušková patří mezi favoritky! Kde jsou její přednosti? Markéta Reinischová

Fotogalerie
45 fotografií