Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina Judity (17) odsouzené za vraždu studenta Tomáše (†16) zveřejnila děsivé fotografie: Dcera prý měla zranění jako Kvitová!

Autor: ran - 
30. ledna 2021
05:01

Zpráva o vraždě teprve 16letého Tomáše v květnu roku 2019 zasáhla doslova celé Slovensko. V listopadu následujícího roku za to soud poslal na 12 let a čtyři měsíce do vězení mladíkovu kamarádku Juditu. Ta tvrdí, že je nevinná. Proti rozsudku se odvolala. Na webu, který založili Juditini nejbližší, se nyní objevily fotografie z místa činu. Snímky nejsou pro slabé povahy, ale mají podpořit odsouzenou dívku v jejím úsilí a pomoci přesvědčit soud i veřejnost, že strašný čin, který je jí kladen za vinu, nespáchala.

Web pravdaojudite.net, kde se objevily šokující fotografie, uvádí, že „přináší autentický zdroj informací z vyšetřovacího spisu a důkazy k případu Judity a Tomáše.“ Jak jeho autoři píší, zveřejňují tímto způsobem důkazy, znalecké posudky, fotografie i výpovědi, a to tak, jak byly prezentovány na hlavním přelíčení.

Jak uvádí web topky.sk, rodina se zveřejněním fotografií čekala až do doby po vynesení rozsudku. Dříve jim to probíhající soud neumožňoval. Má jít o místo činu vyfotografované krátce po šíleném útoku, kdy byl Tomáš ubodán téměř 50 ranami nože. Zranění utrpěla také odsouzená dívka. Na snímcích je vidět podlaha plná krve a předměty doličné jako batoh nebo jeden z nožů, které měly být při činu použity.

Kamery neměly oči všude

Juditina obhajoba tvrdí, že vraždil neznámý muž, který před činem zazvonil u bytu a vydával se za elektrikáře, který přišel udělat revizi. Vyšetřovatelé ale podle soudu nenašli žádné důkazy, jež by svědčily o tom, že se na místě pohybovala nějaká třetí osoba.

S tím ale nesouhlasí Juditini nejbližší. „Navzdory tomu, že vyšetřovatelé tvrdí, že soused ani kamerový záznam nepotvrdil přítomnost třetí osoby, ve spisu se nachází výpověď sousedky, která slyšela hluboký mužský hlas a dupot v bytě,“ vysvětlují s tím, že zmiňovaný kamerový záznam zachycuje jen jeden ze vchodů bytového domu, ve kterém k činu došlo.

Autoři přitom uvádějí, že na místě činu nebyly správně zajištěny důkazy, zejména všechny trasologické stopy, které by podle nich přítomnost třetí osoby na místě potvrdily. Podle vyjádření pro Blesk obhajoba také tvrdí, že obvinění je vykonstruované a opírá se o nepravdivé znalecké posudky. „Na jednoho ze znalců už rodina podala podnět na Generální prokuraturu pro podání nepravdivého znaleckého posudku,“ uvedla Juditina rodina.

Pořezaná ruka připomene českou tenistku

„Celé obvinění je založené na tvrzení, že v bytě se v době útoku nikdo jiný nenacházel. Bylo proto potřebné, aby Juditina zranění na rukou byla znaleckým posudkem klasifikována jako sebepoškození s motivem prezentovat se jako spoluoběť, a ne jako obranná zranění,“ vysvětluje rodina Judity.

„Kdyby znalec přiznal, že Juditina zranění jsou obranná, tak se obžaloba nemá o co opřít,“ myslí si Juditini nejbližší s tím, že součástí spisu jsou tři znalecké posudky zkoumající původ Juditiných zranění, které podporují Juditinu verzi událostí a zranění označují jako obranné.

Poznamenávají rovněž, že zranění dívky jsou takřka totožná se zraněními, která utrpěla během útoku lupiče ve svém bytě česká tenistka Petra Kvitová. Dál stojí za mladou ženou a nevěří, že zavraždila svého kamaráda. Chtějí za každou cenu dokázat, že se jejich Juditě nedostalo spravedlivého procesu. K tomu hodlají napnout všechny síly.

PPP150W ( 31. ledna 2021 23:06 )

Nenapadá mně jediný důvod, proč by nechal neznámý člověk-vrah žít svědka brutální vraždy. Pokud bodnul 50x mladíka, dvě, tři dobře mířené na slečnu už bytolik času nezabraly. A rovněž mi není jasné, že soused slyšel hovořit hluboký mužský hlas ale ječení "svědkyně" vraždy neslyšel? Podle mně, ta rodina vaří z vody, popř. z falešného svědectví

erina11 ( 31. ledna 2021 08:47 )

Přesně a vystižně napsané.

erina11 ( 31. ledna 2021 08:45 )

Taky si to myslím.

Whitetee ( 30. ledna 2021 23:57 )

To by ten nůž musela držet ostřím nahoru. jak by mu pak mohla tupou stranou přeříznout žebro? Navíc ty nože, které zajistili jako vražedné, tak vražedné nejsou, protože jsou mnohem širší, než rány.

jjjlll ( 30. ledna 2021 23:08 )

Lže, jak když tiskne. Nechtěl jí dát, tak se naštvala. Prý šli "na balkon poznávat květiny"... To je vtip, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání